Voorjaar voor het raam

04 maart 2020

Voorjaar voor het raam: lentetrends in raamdecoratie

Zodra het voorjaar in zicht is, richten we onze blik weer op buiten. Letterlijk. Het wordt langer licht dus er is meer te zien en het is weer leuker om naar buiten te kijken. Bloesem, vogeltjes, een zonnetje… Je krijgt als vanzelf weer zin om naar buiten te gaan. En om je huis op te frissen. Tijd dus ook om even kritisch naar jouw raamdecoratie te kijken. Wat mag er dit voorjaar bij jou anders voor het raam?

Fris, licht en luchtig!

In het voorjaar is het gedaan met de diepe, warme tinten van de winter. Licht, fris en luchtig willen we! En hoe lichter het voor het raam is, hoe luchtiger het in huis wordt. Ga jij jouw raamdecoratie opfrissen? Dan geven wij je hier de lentetrends ter inspiratie.

Botanische prints en vervaagde bloemen

Botanische printen waren al in, en dat zijn ze nog steeds. Bloemen, planten, grote bladeren. Ze komen nog steeds terug in de prints op de gordijnstoffen. Wat wel nieuw is, zijn de vervaagde bloemen. Aquarelachtige prints op een rustige achtergrond. Deze prints voor het raam passen bij elke woonstijl en combineren goed met andere raamdecoratie, zeker als die wat strakker vormgegeven is. Zoals een rolgordijn in bijpassende kleuren.

Licht, pastel, paars en oker

Qua kleur denk je in het voorjaar al snel aan lichte tinten. Dat zien we dit seizoen ook terug in de vervaagde pastelkleuren en naturelle tinten zoals crème. Opvallend daarbij zijn de trendkleuren paars en oker. Wat donkere tinten die het heel goed doen in een licht interieur. Kies je voor raamdecoratie in paars of oker naast witte wanden en bij een lichthouten vloer, dan richt de aandacht zich als vanzelf op de ramen en daarmee de blik op het voorjaar. Extra genieten dus!

Transparante gordijnstoffen of natuurlijk linnen

Voor een luchtige sfeer in huis, kies je ook voor luchtige materialen. Zoals transparante gordijnstoffen of in-betweens. Minder doorzichtig maar wel heerlijke stoffen voor de warmere dagen zijn de gordijnen in linnenlook of van echt linnen. Deze natuurlijke stoffen geven een verkoelende sfeer in huis, wel zo welkom als het voorjaar snel warm wordt.

Privacy in huis op voorjaaravonden

Alle genoemde kleuren, prints en materialen kun je laten terugkomen in tal van soorten raamdecoratie. En in combinaties daarvan. Overdag filteren mooie transparante gordijnen het zonlicht terwijl je ’s avonds nog lekker in alle privacy binnen kan zitten met verduisterende raamdecoratie. Zoals bijvoorbeeld met rolgordijnen, die combineren mooi met gordijnen. Let dan op dat je voor de ene een uni stof kiest die je combineert met een bijpassende gordijnstof met print. Zo creëer je de gewenste woonstijl en sfeer in jouw huis.

Frisse voorjaarsinspiratie bij MrWoon

Is jouw interieur toe aan een frisse look voor het voorjaar? Kijk dan eens wat je kunt doen met de raamdecoratie! Inspiratie daarvoor vind je volop in de winkels van MrWoon. Onze interieurstylisten staan daar voor jou klaar om je persoonlijk advies te geven en verrassende combinaties te tonen. En ben je op zoek naar die ene, bijzondere gordijnstof? Ook dan nodigen we je uit om een van onze winkels te bezoeken, grote kans dat je het daar vindt!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Voorjaar voor het raam?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: