Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Multifunctionele inrichting

06 maart 2020

Multifunctionele inrichting: zo richt je een klein huis slim in

Veel mensen, weinig ruimte. Dat kenmerkt de meeste plekken in Nederland wel. Met als gevolg dat de woningen steeds vaker klein zijn. Maar ook als je klein woont wil je natuurlijk alles wat je nodig hebt, in je huis. En het moet leuk ingericht zijn. Dat kan, met een multifunctionele inrichting. Daarmee richt je kleine huizen slim in.

Starters of in de stad

Ga je als starter de huizenmarkt op, dan is de kans vrij groot dat je in een woning of appartement met weinig vierkante meters begint. En wil je in de stad wonen? Dan is het vrijwel zeker dat je klein zult wonen. Het leuke van zo’n woning is wel dat je vaak in of vlakbij het centrum zit en dus dichtbij alle gezelligheid. Iets wat ook geldt voor de kleine woning; het is er knus en gezellig zolang je het maar slim inricht.

Lichte tinten

Licht is het allerbelangrijkste in een kleine woning. Zowel qua kleur als wat de verlichting betreft. Natuurlijk hoef je niet alles wit of crème te schilderen, maar om dat als basistint te nemen is wel heel verstandig. Combineer die lichte kleur met andere lichte tinten. Wil je het wat spannender maken? Voeg dan een feller of donkerder accenttint toe. Dat kan een bank zijn, een smalle wand of raamdecoratie met een dessin in een opvallende kleur of met een donkerder print.

Verlichting voor kleine ruimtes

Ook de verlichting is dus heel belangrijk. Koop daarom geen lampen alleen omdat ze er zo mooi uitzien maar werk eerst een lichtplan uit. Heb je bijvoorbeeld donkere hoeken in de ruimte? Maak die dan lichter met een lamp op die plek, dat geeft een ruimtelijk effect. En in kleine ruimtes is ook indirect licht heel belangrijk. Dat is licht dat via een lamp op een muur of plafond weerkaatst. Zorg ook dat het licht op verschillende hoogtes is, zo kun je details benadrukken en krijg je meteen meer sfeer dan als elke lamp en al het licht zich op dezelfde hoogte bevindt.

Multifunctionele meubels en meubels op pootjes

In een kleine ruimte wil je het zicht niet blokkeren, dan wordt het in huis nog kleiner. Kies dus voor meubels op pootjes, van glas of waar je doorheen kunt kijken. Een salontafel met een stalen frame bijvoorbeeld, een kast op hoge poten of een stoel op een draaipoot. Die meubels zijn praktisch en handig in een kleinere ruimte. Maar ook multifunctionele meubels zijn heel belangrijk. Een eettafel met een blad dat je kunt wegklappen, een bedbank of een poef die ook een opberger is. Slimme oplossingen waarmee je in een klein interieur een heel eind komt!

Inspiratie of woontips voor elk klein interieur vind je bij MrWoon!

Ga jij jouw kleine interieur inrichten? Dan is het allerbelangrijkste om slimme keuzes te maken die goed op elkaar zijn afgestemd. Maak daarom vooraf een tekening van het interieur en hoe je dat wilt inrichten. En wil je daar hulp bij of zoek je inspiratie? Bezoek dan een winkel van MrWoon. Daar doe je vast veel ideeën op en onze interieurstylisten staan voor je klaar om je persoonlijk te helpen met een slimme inrichting van jouw kleine woning!

Beelden: Zuiver, Mylovelyhome, Mirko Danckwerts

Bron: MrWoon


 
Delen op: