Raamdecoratie voor de schuifpui: wat kies je?

19 februari 2020

Raamdecoratie voor de schuifpui; wat kies je?

Met een schuifpui heb je veel licht in huis en een riant uitzicht. Het heeft immers grote ramen en kan lekker opengeschoven worden als het goed weer is. Ideaal dus. Maar toch blijft het voor velen lastig om te bepalen wat je nu als raamdecoratie voor de schuifpui kiest. Wij zetten daarom de mogelijkheden voor je op een rij.

Gordijnen: laat ze openen vanuit het midden

Gordijnen zijn goed mogelijk bij een schuifpui, maar je moet wel opletten hoe je de stofpakketten verdeelt. Het beste is om de gordijnen van het midden uit naar beide zijden te laten openen. Dan heb je niet een dik pak stof dat aan de zijkant hangt en de opening deels blokkeert. Ook kun je er dan voor kiezen om de gordijnen zoals in-betweens, voor het dichte raam te laten hangen. Wil je wel het gordijn naar een kant toe schuiven? Meet dan de ruimte die je naast het dichte raam hebt en laat het daarnaartoe schuiven. Let wel op hoever het pakket gordijnen voor het raam blijft hangen, je wilt immers niet dat je halve raam geblokkeerd wordt!

Verticale lamellen en Versus gordijn

Verticale lamellen zijn ook ideaal voor een schuifpui. Dit werkt immers net als een gordijn en kan gewoon opzij geschoven worden. Zo maak je de opening vrij terwijl je voor de rest van de pui de lamellen laat hangen. Die kun je dan gewoon nog kantelen om het binnenvallende licht wat te filteren of directe inkijk te hinderen. Let ook bij de verticale lamellen erop dat ze naar beide zijden openen of alleen naar de kant waar de schuifpui niet opent. Of kies voor het Versus gordijn. Het Versus gordijn is transparant en verduisterend ineen. Doordat de lamellen in de in-betweens verwerkt zijn, verduister je de kamer slechts in een handomdraai. En wil je overdag het zonlicht naar binnen laten schijnen? Dan zet je dit Versus gordijn open net zoals je gewone lamellen opendraait.

Paneelgordijnen; perfect bij de schuifpui

Paneelgordijnen zijn de aangewezen raamdecoratie voor grote raampartijen en zeker ook voor schuifpuien. Ze zijn namelijk los te bedienen, per paneel dus. Dat betekent dat je het paneel, of de panelen, die voor de opening van de schuifpui hangen, zo opzij kunt schuiven. De rest blijft dan gewoon hangen waar jij wilt.

Horizontale raamdecoratie? Verdeel het per raampartij!

Wil je graag horizontale raamdecoratie bij de schuifpui, zoals jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen? Dan kan dat ook. Maar let dan wel op dat je het slim laat inmeten en monteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de raamdecoratie per raampartij opgehangen wordt. Dus een set jaloezieën voor het vaste raam en een set jaloezieën voor het beweegbare deel. Als je dan de schuifpui opent, dan hoef je maar een set omhoog te schuiven en kun je de rest gewoon laten hangen.

Let op de dikte

Wat ook belangrijk is bij schuifpuien, is de dikte van de raamdecoratie als die omhoog geschoven is. Houten jaloezieën zijn als pakket dikker dan plisségordijnen die opgetrokken zijn. Hoe hoger de raampartij is, hoe dikker dit pakket kan worden. Wordt het te dik, dan oogt dat niet mooi en kan het zelfs onpraktisch zijn. Laat je dus goed adviseren wat kan bij de schuifpui in jouw huis.

Ook voor advies in raamdecoratie bij schuifpuien ga je naar MrWoon!

Welke raamdecoratie jij ook bij de schuifpui in jouw woning wilt, ze zijn er allemaal in talloze uitvoeringen. In verschillende kleuren, dessins en bij de gordijnstoffen van transparant tot verduisterend. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Laat je dan adviseren door de interieurstylisten van MrWoon. Zij staan voor je klaar in al onze winkels!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie voor de schuifpui: wat kies je??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: