Wat is top-down, bottom-up?

11 februari 2020

Top-down, bottom-up: voor plisségordijnen en Duette®Shades

Hangt de raamdecoratie bij jou horizontaal voor de ramen? Dan kun je bij sommige gordijnsoorten ook kiezen voor het top-down, bottom-up-systeem. Dat is handig, sfeerbepalend en kan nog mooi gecombineerd worden met andere raamdecoratie ook.

Wat is het top-down, bottom-up-systeem?

Top-down, bottom-up is een systeem voor zonwering waarmee ze zowel aan de boven- als aan de onderkant bediend kunnen worden. Via een handgreep, of afstandsbediening, zet je het gordijn precies zo neer als jij wilt. Het kan het gehele raam bedekken maar ook in het midden ‘zweven’.

Eronder en erboven naar buiten kijken

Dit systeem is superhandig en eigenlijk een extra functie bij gordijnen die horizontaal voor ramen hangen. Want behalve dat je ze dus een heel raam kunt laten bedekken, kun je ook alleen de onderzijde omhoog doen. Of alleen de bovenzijde naar beneden. En als extra optie kun je dat stofpakket in het midden van het raam hangen waarbij je nog wel aan de boven- en onderzijde naar buiten kunt kijken.

Voordelen van top-down, bottom-up

Waarom je dit zou willen? Simpel; het blokkeert ongewenste inkijk. Wil jij niet dat iedereen die langsloopt zo jouw huis inkijkt? Dan hang je deze gordijnen via het top-down, bottom-up, op ooghoogte. Of heb je last van scherp zonlicht? Dan kun je ze precies zo hangen dat het licht geblokkeerd wordt zonder dat je meteen het hele gordijn dicht moet doen. En dat laatste is natuurlijk ook een groot voordeel; door het gordijn op een bepaalde hoogte te hangen, creëer je in huis privacy zonder dat je al het daglicht buitensluit.

Mogelijk bij plisségordijnen en bij Duette®Shades

Het top-down, bottom-up-systeem is mogelijk bij plisségordijnen en bij de Duette®Shades. Gordijnsoorten die van zichzelf al mooi en elegant zijn en met deze optie extra sfeer in huis brengen. Want door ze in het midden van het raam te hangen, wordt het daglicht gefilterd en benadruk je jouw woonstijl. Ook combineren de plissés en Duettes heel goed met andere raamdecoratie, zoals gordijnen.

Montage voor top-down, bottom-up

De montage van dit systeem kan bij zowel de plisségordijnen als bij de Duette®Shades in de dag en op de dag. Het kan bevestigd worden met een klemsteun zodat het aan de boven- en onderzijde vastzit met daartussen enkel koorden die voor het raam lopen. Wil je dat het aan de zijkant bevestigd wordt zodat er geen kieren zijn? Dan is het EasyClick-montagesysteem natuurlijk het allerbeste. Daarmee hang je de gordijnen in de kozijnen zonder dat je hoeft te boren of te schroeven. Welke montagetechniek het ook wordt, de top-down, bottom-up-functie is bij elk mogelijk.

Ook in jouw interieur?

Het top-down, bottom-up-systeem is mooi en functioneel maar werkt alleen goed als het perfect afgemeten en gemonteerd is. Daarvoor raden we aan om dit altijd via een vakman te laten doen. Wil je weten wie dat bij jou in de buurt kan doen? Kom dan naar de winkel van MrWoon. Daar kun je ook meteen raamdecoratie met top-down, bottom-up in het echt zien en adviseren we je graag welke variant mooi matcht met jouw interieur.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over top-down, bottom-up?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: