Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Decoratie voor op de vensterbank

07 februari 2020

Zoveel tips en informatie als wij hier met jou delen over raamdecoratie, zo weinig vertellen we over de vensterbank. En dat is eigenlijk best raar. Want bij de meeste ramen, vind je ook een vensterbank. Hoog tijd dus voor een blog over mooie decoratie voor op de vensterbank en hoe je het zo stylet dat het past bij jouw interieur.

Klassiek: planten, bloemen en accessoires

De klassieke aankleding van een vensterbank kent iedereen; planten, bloemen en een verzameling aan accessoires. Een keuze die het nog steeds prima doet, maar let wel op wat je bij elkaar zet. Staat de vensterbank vol? Dan oogt het rommelig. Maar breng je er eenheid in aan, dan wordt de uitstraling weer rustig. Eenheid creëer je door voor een kleur te kiezen, bijvoorbeeld de plantenpotten in dezelfde kleur. Of gelijksoortige accessoires. Of allebei. Hoe meer eenheid, hoe mee rust. Zelfs als je veel op de vensterbank hebt staan.

Rustige vensterbank

Een rustige uitstraling krijg je natuurlijk ook met een rustige vensterbank. Maar laat het niet leeg, dan oogt het zo onaf. Wil je niet zoveel voor het raam? Houd het dan clean met een setje kaarsen en een kleine plant. Of zet enkele accessoires bij elkaar. Door de paar items in de vensterbank zorgvuldig qua stijl of kleur op elkaar af te stemmen, blijft het heel rustig zonder dat het saai wordt.

De invloed van jouw woonstijl en raamdecoratie

Ook jouw woonstijl is bepalend voor de decoratie op de vensterbank. Heb je een Wabi-Sabi interieur? Dan staan natuurlijke en houten accessoires met mooie groene planten in de vensterbank heel mooi. Is jouw woonstijl meer romantisch? Dan doen fotolijstjes en kussentjes in de vensterbank het goed. Maar ook de raamdecoratie zelf bepaalt wat je in de vensterbank zet. Stem de accessoires of plantenpotten af op de stof en kleur van wat jij voor de ramen hebt hangen. Maar houd ook rekening met de praktische zaken. Plaats je een hoge plant in de vensterbank terwijl je er ook jaloezieën hebt hangen, dan zit het elkaar altijd in de weg.

Kruidentuintje in de vensterbank

Heb je een vensterbank in de keuken? Dan heb je een perfecte plek voor jouw eigen kruiden! Munt, koriander, rozemarijn of tijm… Wat jij veel gebruikt in jouw gerechten kun je prima zo uit jouw vensterbank knippen. Dat staat niet alleen leuk, het smaakt je vast ook veel beter!

Geen vensterbank?

Ook als je geen vensterbank hebt, kun je de ruimte voor het raam benutten. Zet er eens een laag kastje voor. Op het bovenblad plaats je de accessoires of planten die je daar graag neerzet. En is het een raam tot de grond? Maak dan goed gebruik van het daglicht door er een mooie plant voor te zetten. Wedden dat die ineens heel goed groeit!?!

Persoonlijk stylingsadvies voor jouw interieur, bij MrWoon

De vensterbank is een ideaal element in jouw interieur om jouw woonstijl te benadrukken en de gewenste sfeer erin aan te brengen. Met ton-sur-ton decoratie of juist een accessoire die qua kleur afwijkt. Er is van alles mogelijk. Wil je daar wel eens professioneel advies over krijgen? Ga dan naar een winkel van MrWoon. Onze interieurstylisten staan voor je klaar om je persoonlijk te inspireren en leuke decoratietips te geven.

Beelden: Pinterest

Bron: MrWoon


 
Delen op: