Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Bijzondere tegels op de muur

24 januari 2020

Bijzondere tegels op de muur

Wil jij jouw interieur een echte boost geven? Denk dan eens aan bijzondere tegels op de muur! In een keuken of badkamer zijn tegels al ideaal en met andere tegels dan de standaard vierkante of rechthoekige, creëer je een echte eyecatcher en unieke sfeer.

Witjes

Van oudsher worden tegels al geplaatst in ruimtes waar het vochtig is of kan worden, zoals het sanitair, de keuken maar ook de hal waar je met je natte laarzen naar binnen stapt. Vroeger waren het veelal de witjes die daarvoor gebruikt werden; Oudhollandse tegels van 13 x 13 cm die al sinds de 17e eeuw gemaakt worden. Nog steeds zijn deze tegels heel mooi om te zien en ze zijn ook nog steeds heel erg populair.

Tegels in visgraatpatroon op de wand

Tegenwoordig heb je veel meer keuze dan toen. Met tegels in allerlei vormen, afmetingen en kleuren kun je eigenlijk elk gewenst effect bereiken. Zoals tegels die in een visgraat geplaatst worden. Dit is vooral bekend van houten vloeren maar het kan ook als wand in een keuken of badkamer. Zo’n visgraatpatroon op de muur is een eyecatcher van jewelste. Zeker als je een tegel uitkiest met een subtiel kleurverschil, wordt het effect enorm. Deze wand combineert natuurlijk heel mooi met een visgraatvloer, maar zorg dan wel dat de keukenkastjes rustig ogen. Je wil geen overdaad aan visgraat!

Hexagoon-tegel: een zeshoekige tegel

Een andere bijzondere tegel is de hexagoon-tegel; een tegel in een zeshoekige vorm zoals in een honingraat. Deze tegels zijn er in tal van kleuren maar ook met een gekleurd hoekje die, als je ze in het juiste patroon plaatst, samen weer een driehoek vormen. En wat dacht je van een honingraattegel met een verdikking op de tegel? Zet je die goed op de muur, dan ontstaat er een bijzonder visueel effect doordat er plots heel veel meer diepte op de wand komt.

Ronde tegels en schubbentegels

Ook tegels met ronde vormen zijn hot. Zoals de schubbentegels, ook wel de Mermaid tiles genoemd naar, inderdaad, zeemeerminnen. Dat deze tegels mooi staan op de muur in een badkamer, is nogal logisch. Maar ook in een hal of sauna komen ze prachtig tot hun recht. En dan zijn er ook nog ronde tegels. Echte rondjes dus op de muur. Van heel klein tot ronde tegels die qua grootte een beetje op een afgerond witje lijken. Voor als je wat meer op de retro-tour wilt gaan.

Vakman

Als jij ook van die mooie, bijzondere tegels op de muur wilt, zorg dan wel dat je die tegels door een vakman laat zetten. Want juist bij het opvallende motief van zo’n tegelwand valt een fout extra op, en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Laat die bijzondere tegelwand tot z’n recht komen, met interieuradvies van MrWoon

Heb jij zo’n gave tegelwand of overweeg je om een wand met bijzondere tegels te laten plaatsen? Dan kun je met het interieuradvies van de stylisten bij MrWoon een inrichting erbij zoeken die deze mooie tegelmuur helemaal tot z’n recht laat komen. Bezoek eens een van onze winkels en laat je inspireren. Wij staan voor je klaar!

Bron: MrWoon, Homease.nl, VHS Tegeldomein en Tegelwerken


 
Delen op: