Montagetechnieken voor raamdecoratie

21 januari 2020

Montagetechnieken voor raamdecoratie

Behalve dat kleur, stofdikte en type raamdecoratie belangrijk zijn bij de keuze voor jouw interieur, is ook de wijze van monteren van belang. Sowieso omdat alleen met een goede montage de raamdecoratie perfect hangt en pas dan goed tot z’n recht komt. Maar ook omdat het van invloed is op de uitstraling in jouw huis. Toch is dit een onderwerp waar de meesten niet zo bij stil staan. Wij wel, en we praten je daarom in dit blog even bij over de verschillende montagetechnieken voor raamdecoratie.

Op de dag of in de dag?

Wat is het verschil tussen op de dag of in de dag monteren? In de dag betekent dat de raamdecoratie in de kozijnen wordt opgehangen. Op de dag monteren van raamdecoratie betekent dat je het op het kozijn, op de muur of aan het plafond bevestigt. Bij op de dag heb je dus meer stof nodig dan bij in de dag, vandaar dat dit een belangrijke vraag is. Bij het inmeten wordt hiermee rekening gehouden zodat de raamdecoratie in de juiste afmeting gemaakt kan worden.

Wanneer kies je op de dag of in de dag?

Of je voor de montagetechniek op de dag of in de dag kiest, hangt van een aantal zaken af. Ten eerste de mogelijkheid in de ruimte. Soms is het gewoon niet mogelijk om de raamdecoratie over een gehele wand te hangen of voor de kozijnen. Dan is in de dag de enige optie. Ook persoonlijke smaak telt natuurlijk sterk mee; in de dag toont strakker terwijl op de dag wat royaler oogt. Zeker als het over een groot deel van de wand gaat. En is het kozijn heel diep, dan is in de dag vaak aan te raden omdat je daarmee het effect van dat diepe kozijn behoudt.

Voor- en nadelen van op de dag en in de dag

Een ander belangrijk voordeel van het op de dag monteren van raamdecoratie, is dat de stof voorbij de ramen komt. Er zijn dan minder kieren zodat er ook minder de kamer in kiert. Een nadeel van in de dag is weer dat er heel nauwkeurig gemeten moet worden; wijkt de gordijnstof maar een millimeter af, dan zie je direct een kier.

Raamdecoratie monteren in kunststof of aluminium kozijnen

Heb je thuis kunststof of aluminium kozijnen, dan wil je vast niet dat er voor het monteren van de raamdecoratie gaatjes in geboord of geschroefd worden. Kun je die gaatjes bij houten kozijnen later weer mooi wegwerken, bij kunststof en aluminium kozijnen is dat niet mogelijk. Om toch de raamdecoratie in deze kozijnen te kunnen plaatsen, zoals bij bijvoorbeeld een dakraam of een draaikiepraam, is de EasyClick ontwikkeld. Dit montagesysteem is een aluminium frame dat via een magneetband of klikband op het kozijn wordt bevestigd. In het frame wordt de raamdecoratie geplaatst zoals een plisségordijn, jaloezie of Duette®Shades. Met de EasyClick hoeft er niet geboord of geschroefd te worden en als de raamdecoratie er even uit moet, dan is het gemakkelijk los te klikken.

Gordijnen ophangen

Kies je voor gordijnen als raamdecoratie, dan heb je ook te maken met een roede of rails. De roede kun je aan een muur bevestigen, de rails hangt meestal aan het plafond. Waar je voor kiest, bepaalt uiteraard de lengte van de gordijnen en de hoeveelheid stof die besteld moet worden. Ook zijn er gordijnrails met bochten die je kunt gebruiken als je de gordijnen in een serre of erker ophangt. Of als je de gordijnen iets van het raam afhangt en de bocht aan beide uiteindes naar de achterwand toe laat lopen. De gordijnen sluiten dan mooi aan op de muur waardoor er geen licht langs komt.

Welke montagetechniek is het beste voor jouw raamdecoratie? Vraag het ons!

Er zijn zoveel manieren om raamdecoratie te monteren dat het lastig kiezen kan zijn wat het beste past in jouw huis. Laat je daarom adviseren door een interieurstyliste van MrWoon. Zij staan voor je klaar en zullen je niet alleen adviseren in raamdecoratie en montagetechnieken, zij vertellen ook waarom die ene of andere techniek het meest geschikt is. En schaf je de raamdecoratie ook bij MrWoon aan, dan kun je rekenen op vakmensen die het nauwkeurig inmeten en monteren zodat het precies zo komt te hangen als jij voor ogen had!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Montagetechnieken raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: