Raamdecoratie: handige tips en leuke weetjes - 2

21 januari 2020

Raamdecoratie: handige tips en leuke weetjes - 2

Eerder vertelden we je al van alles over raamdecoratie en de vele mogelijkheden ervan. Maar er is nog meer! Vandaar nu deel 2 met handige tips en leuke weetjes over raamdecoratie. Zodat jij straks nog meer kunt in jouw interieur met mooie, bijpassende raambekleding!

Gordijnen voeren

Voor de slaapkamer wil je waarschijnlijk wel verduisterende gordijnen. Maar wist je dat dit niet automatisch betekent dat je ook voor een verduisterende stof moet kiezen!?! Eigenlijk kun je vrijwel elke gordijnstof uitkiezen en die vervolgens laten voeren. Er zijn vier verschillende voeringstoffen dus er is er altijd wel een die geschikt is. Wel is het belangrijk dat de voeringstof dezelfde krimptolerantie heeft als de gordijnstof zodat je die als het nodig is, gerust kunt laten reinigen.

Sfeerbepalende raamdecoratie met maatwerk in afwerking

Gordijnen, paneelgordijnen, vouwgordijnen… Stuk voor stuk zijn ze al mooi en kun je ze laten uitvoeren in de stof van jouw keuze. Maar je kunt ze vaak ook nog met allerlei details laten afwerken. Zo creëer jij dus de raamdecoratie die perfect past bij jouw inrichting. Zoals met paneelgordijnen; die kun je per paneel en zelfs per vak in het paneel van een andere stof laten maken. Wil je variëren met kleuren of stofdiktes? Dat kan dus! Maar ook afwerking met latjes op panelen, biezen langs gordijnen of baleinen in of uit het zicht bij vouwgordijnen zijn opties. En wist je dat je zelfs jaloezieën naar wens kunt laten afwerken? Zo kun je kiezen voor een ladderband in plaats van een ladderkoord in een matchende kleur. Maar ook is er keuze uit een bovenbak in verschillende materialen of in retroafwerking en natuurlijk heel veel kleuren. Of je nu aluminium of houten jaloezieën kiest.

De termen van raamdecoratie

Vraag jij je ook wel eens af wat er nu precies bedoeld wordt met al die termen? Wij hebben hier de meest voorkomende voor je verklaard: • Op de dag of in de dag: dit gaat om de manier van bevestigen. ‘Op de dag’ betekent dat de raamdecoratie op de kozijnen of muren wordt geplaatst. Bij ‘in de dag’ zit de raamdecoratie in de kozijnen. • Day & Night: kies je voor raamdecoratie in een Day & Night-model, dan heb je één soort raamdecoratie voor het raam met daarin twee stofsoorten, een transparante (voor de dag) en een verduisterende (voor de nacht). Dit is mogelijk bij plisségordijnen. • Top-down, bottom-up: is dit mogelijk, dan kun je de raamdecoratie zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven openen en sluiten. En ook in het midden van het raam vastzetten. • Kamerhoge gordijnstof: kamerhoge gordijnstof is niet per se hetzelfde als een kamerhoog gordijn. Wil je gordijnen die van plafond tot grond gaan, dan zijn dat kamerhoge gordijnen. Laat je ze zonder naden maken, dan gebeurt dat van kamerhoge stoffen. Die stoffen zijn overigens niet meters hoog, dat kan namelijk niet. Kamerhoge stoffen komen van gordijnstoffen van bijna 3 meter breed. • Lamellen: hierbij denk je ongetwijfeld aan de verticale smalle stroken van stof, aluminium of pvc die voor het raam hangen. Maar het kunnen ook de smalle horizontale stroken bij jaloezieën zijn… Om het makkelijk te maken

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie: handige tips en leuke weetjes - 2?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: