Frisse uitstraling met lichtdoorlatende rolgordijnen

08 januari 2020

Lichtdoorlatende rolgordijnen voor een frisse uitstraling

Het mag buiten nog wel overwegend donker en somber zijn, binnen willen we toch het liefst een fris interieur. En daar heb je daglicht voor nodig. Elk straaltje zonneschijn dat er is, moet dus vrolijk naar binnen kunnen schijnen. En dan wil je geen raamdecoratie die het licht blokkeert. Wat je wel wilt, zijn lichtdoorlatende rolgordijnen.

Transparante of semi-transparante gordijnstof

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn rolgordijnen van een stof die het licht niet blokkeert. Dus geen verduisterende stof maar een transparante of semi-transparante stof. De stof kan effen zijn, met print of met een ingeweven dessin zolang het maar licht doorlaat. Deze stof hindert overdag wel de directe inkijk maar biedt ’s avonds geen maximale privacy.

Aangenaam licht in huis

Het fijne van een lichtdoorlatende stof is dus dat het wel zonlicht of daglicht doorlaat maar het felle, scherpe licht hindert. Het licht in huis is daardoor nooit storend fel, wat wel zo aangenaam is. Ook kun jij hierdoor naar buiten kijken maar kunnen ze van buiten niet naar binnen kijken. Tenzij het ’s avonds buiten donker is met binnen de lichten aan. In dat geval zie je van buitenaf wel de contouren van mensen en voorwerpen die vlakbij het raam staan, door de gordijnstof heen.

Wanneer een lichte kleur rolgordijn?

De lichtdoorlatende rolgordijnen zijn er in tal van kleuren, dessins en met ingeweven motieven. Kies je voor een lichte kleur? Dan geeft dat jouw interieur een frisse uitstraling en heb je maximale lichtinval. Lichte kleuren staan ook altijd mooi in een licht interieur, de raamdecoratie wordt dan een geheel met de rest van de ruimte. En heb je veel natuurlijke materialen in huis? Zoals rotan, hout en linnen? Of is jouw woonstijl Scandinavisch, industrieel, romantisch of Wabi Sabi? Dan zijn de lichte tinten voor raamdecoratie ook altijd een perfecte match!

Lichtdoorlatend rolgordijn in een donkere kleur

Natuurlijk kun je ook voor lichtdoorlatende rolgordijnen in een donkere kleur kiezen. Deze laten ook licht door maar de lichtinval is wel minder dan bij een lichte gordijnstof. Een donkere kleur combineert vaak goed met een wat klassiekere inrichting maar kan ook heel mooi staan in een modern interieur.

Lichte gordijnstof met donkerder elementen en accessoires

Wil je wel donkere tinten in huis maar geen hinder in de lichtinval? Kies dan voor lichtdoorlatende rolgordijnen in een lichte kleur en plaats accessoires of elementen in huis in een donkerder tint. Zoals een stoel van donker leer bijvoorbeeld. Of een schilderij op de muur in een donkere lijst. Bedenk wel dat als je meer donkere elementen toevoegt aan het interieur, de frisse uitstraling daardoor afneemt.

In combinatie met gevoerde gordijnen

Het fijne van rolgordijnen is ook nog dat ze perfect combineren met andere raamdecoratie. Zoals met gevoerde gordijnen. Daarmee creëer je dan toch maximale privacy als je dat wilt terwijl je wel de frisse uitstraling in het interieur behoudt.

Bekijk de lichtdoorlatende rolgordijnen eens zelf, in de winkels van MrWoon

Om het effect van lichtdoorlatende rolgordijnen echt goed te beoordelen, kun je ze het beste eens zelf komen bekijken. In onze winkels hebben we daar veel voorbeelden van. En wil je weten wat het beste combineert met jouw interieur? Vraag het dan aan de interieurstylisten in die winkels. Zij geven je graag persoonlijk advies!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Frisse uitstraling met lichtdoorlatende rolgordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: