Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Duo-rolgordijnen als eyecatcher in het interieur

01 januari 2020

Duo-rolgordijnen als eyecatcher in het interieur

Met duo-rolgordijnen voor de ramen heb je een echte eyecatcher in jouw interieur. Door de dubbele laag zijn het anders-dan-andere rolgordijnen, kun je ze naar wens openen en sluiten en in een kleur of motief kiezen die perfect past bij jouw interieur. Wat jouw woonstijl ook is!

Hoe werkt een duo-rolgordijn?

De techniek van een duo-rolgordijn is eigenlijk zowel razend slim als heel eenvoudig. Het duo-rolgordijn is een dubbellaags rolgordijn waarbij elke laag uit transparante stofstroken en dichte stofstroken bestaat. Door het gordijn omhoog of omlaag te trekken, verschuift de voorste stoflaag. Zo schuiven de transparante stof en de dichte stof heen en weer over elkaar. Daarmee bepaal je dus of het rolgordijn in zijn geheel dicht is of dat je het open zet. In dat laatste geval zie je afwisselend de dichte en transparante stofstroken waardoor je maximaal profiteert van lichtinval in huis en ook naar buiten kunt kijken.

Voor elke woonstijl

Duo-rolgordijnen zijn geschikt voor elk interieur omdat je ze in talloze variaties kunt laten uitvoeren. Kies bijvoorbeeld voor een met zwarte stofstroken en je hebt een trendy rolgordijn dat heel mooi staat in een modern interieur. Crèmekleurige of bruine stofstroken geven het geheel een wat rustiger en meer rustieke sfeer. En wist je dat er ook duo-rolgordijnen in houtlook bestaan? Die staan prachtig in een licht interieur met veel natuurlijke materialen!

Grafisch met patronen

De meeste duo-rolgordijnen hebben een opvallende horizontale belijning wat het een strakke uitstraling geeft. Maar je kunt ze ook met patronen laten uitvoeren. Dit maakt van de raamdecoratie een meer grafisch element. Combineer je ze dan met bijvoorbeeld effen overgordijnen, dan ontstaat er een prachtig en stijlvol interieur dat de ideale basis voor de verdere inrichting vormt.

Verduisterende of semi-transparante stofstroken

Voor de dichte stof van een duo-rolgordijn wordt vaak een verduisterende stof gekozen. Schuif je het gordijn dan helemaal dicht, dan heb je meteen een verduisterend gordijn voor het raam waarmee de privacy gewaarborgd is. Maar je kunt ook kiezen voor een semi-transparante stof in combinatie met de transparante stofstroken. Schuif je het gordijn dan dicht, dan blokkeer je de directe inkijk overdag. Een ideale set als je deze duo-rolgordijnen wilt combineren met overgordijnen.

Afwerking naar wens

Een duo-rolgordijn is dus een heel decoratief element voor elk huis. En dat geldt ook voor de afwerking; de bediening gat via een fraai metalen ketting en de cassette is van aluminium die in meerdere kleuren leverbaar is. De lijst aan de onderzijde van het duo-rolgordijn is er in drie varianten.

Inspiratie in duo-rolgordijnen nodig? Kom naar MrWoon!

Het duo-rolgordijn is dus helemaal af te stemmen op jouw smaak en jouw woonstijl. Wil je daar advies in? Of wil je zo’n vernuftig en decoratief rolgordijn wel eens zelf zien? Dat kan! Kom naar een van de winkels van MrWoon. Je doet hier volop inspiratie op en onze interieurstylisten staan voor je klaar met persoonlijk advies.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Duo-rolgordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: