Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

DIY houten eettafels

01 november 2019

DIY houten eettafel, helemaal op maat bij jouw woonstijl

Ben jij een beetje handig? Of ken je iemand die dat is? Dan is een DIY houten eettafel echt iets voor jou! Zo’n zelfgemaakte eettafel is natuurlijk heel leuk omdat het een uniek item is. Maar hout combineert ook goed met veel woonstijlen en een beetje eettafel is een echte eyecatcher in huis. Hoe leuk is het dan als je die zelf gemaakt hebt?!?

Maatwerk? DIY!

Gezellig met elkaar rond de tafel zitten. Dat is toch wel de manier waarop we graag tijd met elkaar doorbrengen. Borrelen met vrienden of eten met het gezin en even tijd hebben om elkaar bij te praten. Om dan ook aangenaam de tijd door te brengen, wil je een tafel waar je gemakkelijk en comfortabel aan kunt zitten. Ruim genoeg voor iedereen en groot genoeg voor de ruimte die beschikbaar is. Dat klinkt als maatwerk, en dat is het ook. Vandaar dat een DIY tafel helemaal geen gek idee is!

Veel keuze in hout

Natuurlijk is hout het meest makkelijk als je zelf aan de slag gaat. Behalve dat het makkelijker te bewerken is dan andere materiaalsoorten, heb je er ook veel keuze in. Eikenhout in lichte, donkere en zelfs rode tinten maar ook steigerhout of oud hout dat hergebruikt wordt. En ben jij heel erg handig of weet je waar je de leuke spullen op de kop kunt tikken? Dan kun je jouw houten tafel ook met een metalen onderstel maken voor een stoere, industriële look!

Modern of Simply imperfect?

Het materiaal dat je uitkiest, is heel bepalend voor de sfeer in de ruimte. Kies je bijvoorbeeld voor een lichte houtsoort met een donker metalen onderstel? Dan versterkt dat de moderne sfeer in jouw huis. Ben jij meer van het shabby chic of simply imperfect? Dan past daarbij een doorleefde tafel van onbewerkt hout waarin je de knoesten ziet en voelt.

Of zelf de tafel verven

Natuurlijk combineert hout ook altijd heel goed met groen. Heb jij veel planten in huis en zou je jouw woonstijl als botanisch omschrijven? Dan doet een houten tafel het altijd heel goed. Ben jij een meer romantisch type? Dan tover je de houten tafel die je gevonden hebt met een lik verf om tot een sfeervolle witte eettafel. Ook dat is DIY!

Centrale rol in het interieur

En die tafel mag zeker prominent in huis neergezet worden. Er gebeurt immers van alles aan die tafel. Of je er nu jouw krantje ’s ochtends bij een kop koffie leest, er met de kinderen aan knutselt of ’s middags even aan gaat zitten bijkomen met een kopje thee. Een tafel speelt in vrijwel elk huishouden een centrale rol en mag in het interieur dus ook best een centrale plek krijgen.

Stijladvies bij een DIY houten eettafel? Ga naar MrWoon!

Heb jij zo’n gave DIY houten eettafel in huis en zoek je nog een stijladvies wat je daarbij kunt combineren? Zoals karpetten, raamdecoratie of kleuradvies? Dan ben je altijd welkom bij de winkels van MrWoon waar onze interieurstylisten je graag helpen. Ook als je geen zelfgemaakte eettafel hebt natuurlijk

Bron: MrWoon


 
Delen op: