Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woontrend: Romantisch

04 oktober 2019

Woontrend ‘Romantisch’: classic chic met een frivool randje

Schrik jij al terug bij de term ‘romantisch’ omdat je geen suikerspin-zoet of Barbie-roze in huis wilt? Wees dan gerust, de woontrend Romantisch is meer Country living; classic chic met een frivool randje. Subtiel dus, sfeervol en geschikt voor veel soorten woonstijlen.

Voor elke woonstijl

Zachte pasteltinten, wittinten en veel hout. In allerlei varianten zorgt dit voor een warm, sfeervol interieur dat we ‘Romantisch’ noemen. Maar dat eigenlijk ook een hele mooie invulling is van een moderne, klassieke of retro woonstijl.

Intense rozetinten

Het leuke van de romantische woonstijl is dat het ook zo mooi combineert met intense kleuren. Bordeaux, diep steenrood of intens zalm zijn absoluut niet zoet maar zijn wel waanzinnig mooie rozetinten die goed combineren met crème, wit en hout. Gebruik die tinten en creëer zo een verrassend interieur waarin jij je direct thuis zult voelen.

Vloersuggesties

Een houten vloer is een mooie basis voor deze woontrend. Verf die in rustige, neutrale tint zodat je gemakkelijk kunt variëren en combineren. Voeg een warm vloerkleed in zachte pasteltinten toe voor het romantische accent en je hebt meteen een comfortabele, zachte vloer. Overigens kun je ook die houten vloer ‘faken’. Met bijvoorbeeld een pvc vloer in houtlook; met levensechte houtnerven in de vloer is dat niet van echt te onderscheiden!

Advies: kies voor 1 muur!

Een belangrijk advies voor jouw romantische interieur; verf niet alle wanden in een zachte of zoete tint. Kies een neutrale tint voor 3 wanden en verf die ander in een aangename zachte tint. Zo’n subtiele aanpak heeft veel meer effect en zorgt voor meer warmte in de ruimte. Of kies voor een wat donkerder tint zoals grijs of grijsblauw. Dat vormt dan een rustige achtergrond waardoor er meer aandacht is voor de rest van het interieur.

Raamdecoratie in een romantische woontrend

Raamdecoratie is natuurlijk key in de romantische woontrend. Met zowel de kleuren als materialen en soort gordijnen bepaal je de sfeer in jouw ruimte. Kies voor lichte houten jaloezieën als je een natuurlijke romantische look nastreeft. Of juist plisségordijnen in een fijne pasteltint als de rest van het interieur al vrij basic is en je het licht mooi wilt filteren. En weet je dat er ook kamerhoge naadloze gordijnen zijn? De Montana gordijnen zijn er in verschillende uni kleuren zoals bijvoorbeeld oudroze. Een mooi detail voor een subtiele romantische look in jouw interieur!

Hoe Romantisch in jouw interieur past? Wij laten je dat zien!

De woontrend Romantisch kan op heel verschillende manieren ingevuld worden. Van inderdaad pastelroze tot vergrijsde tinten of intense kleuren. Wil je daar meer voorbeelden van zien? Kom dan langs, we laten je dan de vele mogelijkheden zien en verrassen je met bijzondere suggesties die echt bij jou en jouw interieur passen.

Bron: MrWoon


 
Delen op: