Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kamerhoge gordijnen, voor luxe en sfeer

02 oktober 2019

Kamerhoge gordijnen voor luxe en sfeer bij hoge plafonds

De plafonds in nieuwbouwhuizen worden steeds hoger. En dat heeft gevolgen voor de lengte van de gordijnstof. Zeker als je een kamerhoog gordijn wenst. Zo’n riant gordijn staat luxueus en is ook nog eens praktisch. Wil jij ook kamerhoge gordijnen in jouw huis? Dan vertellen wij je waar je op moet letten.

Plafondhoogtes; van 2,40 toen tot 2,70 nu

Allereerst die plafondhoogtes. Volgens het huidige Bouwbesluit moeten de plafonds standaard 2,60 meter hoog zijn. Vaak is het zelfs nog wat hoger in nieuwbouwhuizen; 2,70 meter is allang geen uitzondering meer. Toch is dat een groot verschil met huizen uit bijvoorbeeld de jaren ’80. Toen was de plafondhoogte gemiddeld 2,40 meter. Een groot en zichtbaar verschil met een huis van nu!

Hoge plafonds als teken van rijkdom

Wie wel eens bij een herenhuis of grachtenpand binnen is geweest, weet dat er vroeger niet alleen huizen met lage plafonds werden gebouwd. In deze huizen zijn de plafonds wel 3,50 tot 4,00 meter hoog, soms zelfs nog hoger! De hoogte van een ruimte werd dan ook gezien als een teken van rijkdom. En nog steeds geven interieurs met een hoog plafond een gevoel van luxe. Kamerhoge gordijnen versterken die indruk alleen maar, ook als de kamer minder hoog is dan formaatje grachtenpand.

Kamerhoge stoffen

Met een kamerhoog gordijn in jouw huis kies je voor stijl, luxe en sfeer. Het zorgt ook voor een betere akoestiek en meer isolatie omdat een groter oppervlakte met een stof bedekt is. Maar voor zo’n mooi kamerhoog gordijn, heb je wel een kamerhoge stof nodig.

Naadloos en met doorlopend dessin

De kamerhoge gordijnen worden gemaakt van de breedste stofrollen. Een normale stofrol waar doorgaans gordijnen van worden gemaakt, is hooguit 1,50 meter breed. Voor kamerhoge gordijnen heb je stof nodig van een extra brede rol die tot wel 3,00 meter breed is. Hierdoor kunnen gordijnen gemaakt worden zonder naden en als je een gordijnstof met dessin hebt uitgekozen, loopt het patroon mooi door.

Ruim assortiment bij Toppoint

Ook met kamerhoge gordijnen heb je veel keus in raamdecoratie. Van ragfijne in-betweens tot verduisterende gordijnen of gordijnen van fluweel, Toppoint heeft een uitgebreid assortiment in kamerhoge stoffen die we desgewenst ook nog kunnen voeren. En zoek je kamerhoge gordijnen om te combineren met andere raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën? Ook dan kun je altijd bij ons een mooie kamerhoge stof van uitstekende kwaliteit vinden voor in jouw interieur.

Kamerhoge gordijnen? Probeer ze eens zelf, in onze winkel en thuis!

Ook kamerhoge gordijnen moet je zelf zien en voelen, kom daarom altijd eerst eens langs in een van de winkels van MrWoon. Onze interieurstylisten kunnen je alles vertellen over deze riante gordijnen en je de vele voorbeelden laten zien. En wil je weten hoe het thuis staat? Dan krijg je een paar stalen mee. Lekker groot maar zeker niet kamerhoog zodat je ze prima zelf in huis kunt proberen en hanteren!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Kamerhoge gordijnen, voor luxe en sfeer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: