Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Maak je interieur af met bloemen

20 september 2019

Maak je interieur af met bloemen

Bloemen in huis, daar wordt eigenlijk iedereen wel blij van! Maar wist je dat ze behalve een vrolijke touch en heerlijke geur, ook echt wat kunnen doen voor jouw interieur? Bloemen als stylingselement dus. En daarin zijn een aantal trends te herkennen.

Bloementrends

Meestal zijn trends redelijk vluchtig. Wat nu hip is, kan over een jaar of paar jaar alweer passé zijn. Dat is niet zo handig als het om grote aankopen gaat. Maar wil je jouw interieur zo nu en dan opleuken met een trendy en stijlvol boeket bloemen, dan is dat goed te doen. Ook kun je dan altijd de bloemen kiezen die je op dat moment mooi vindt, of die passen bij het seizoen. Met bloemen in huis heb je dus altijd een trendy touch die je instant vrolijk maakt!

Zachte stijlen

Een bloementrend die opvalt is de zachte stijl in bloemen. Dat kan de vorm zijn, de pot of vaas waarin je ze plaatst of de bloemsoort zelf. Als een tegenreactie op de verharding om ons heen wordt steeds meer gezocht naar zachte elementen in huis. Pasteltinten, vergrijsde kleuren en aquarel doen het hierin dan ook heel goed.

Duurzaamheid

Ook in de bloemen wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Plastic en andere nepbloemen zijn dus een absolute afknapper. En waarom zou je ook? Echte bloemen zijn toch zoveel mooier? Wil je een echt duurzaamheidsstatement maken in bloemen? Vraag dan waar ze geteeld zijn; made in Holland betekent toch dat ze niet van ver weg zijn ingevoerd en dus qua vervoer al minder belastend voor het milieu zijn.

Eenvoud en rust

Eenvoud en rust is ook een duidelijke trend. Een boeket van een soort bloemen of in een kleur. Een aantal vazen met slechts een bloem of een tak. Of een aantal potten met dezelfde soort plant (oké, dit is geen bloem maar ook planten horen in het interieur, toch?!) geven rust in de ruimte. Wit en paars zijn hiervoor favoriete kleuren. Heb je een woonstijl die vrij druk is, dan kun je met bloemen, en dus ook planten, wat tegenwicht bieden waardoor de ruimte mooi in balans komt.

Als tegenhanger van snel en slim

Tenslotte is de snelle, slimme toekomst een stijltrend waar met bloemen ook op wordt ingespeeld. Waar metallic en technische snufjes in de ruimte voorkomen, kunnen de bloemen een mooie tegenhanger bieden. Met felle kleuren maar verder rustig en basic. Dus een aantal transparante, glazen vaasjes met elk een of twee bloemen in felle kleuren. Of varieer in hoogtes; met bloemen in vazen op gelijkte hoogte bij elkaar te plaatsen, of juist op in een arrangement van verschillende hoogtes. Speel met kleuren, maten en composities maar houd daarin altijd een element als vaste basis. Zo creëer je die rustige ondertoon in een technologisch interieur.

Meer inspiratie voor bloemen in jouw interieur?

Wil je bloemen op meer manieren toepassen in het interieur? Dan kan dat natuurlijk ook met bloemenprints op gordijnstoffen of op behangsoorten. Laat je daarvoor inspireren door onze woonstylisten. Zij kunnen je diverse voorbeelden laten zien en hoe je dat tot een mooi geheel in jouw interieur samenbrengt. Voor een persoonlijk advies daarin, maak je hieronder een afspraak bij de MrWoon-winkel bij jou in de buurt.

Bron: MrWoon


 
Delen op: