Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Trend: Zen 2.0

23 augustus 2019

Woontrend Zen 2.0: voor sfeervolle rust en ruimte in het interieur

Zen was al een bekende woontrend en favoriet bij iedereen die alle frutsels het liefst zo snel mogelijk uit huis bant. Maar Zen 2.0 is de sfeervolle opvolger daarvan. Deze woontrend brengt rust en ruimte in het interieur samen met subtiele sfeer. Wij houden daarvan!

Relaxed, clean en met sfeer

Less is more, dat is wel de basis van een Zen-interieur. Maar dat betekent niet dat het sfeerloos hoeft te zijn. Vandaar Zen 2.0; een strak interieur met slimme details waardoor het relaxed en clean blijft maar met sfeer.

Contrasten zonder afleiding

Contrasten bijvoorbeeld zijn een goede basis voor deze woontrend. Wit is de basis maar wat antraciet of zwart in de details geeft een aangename touch zonder dat het druk wordt. Marmer past hier dus goed bij; echt of als print op bijvoorbeeld gordijnen. Heel artistiek maar zonder onnodige afleidingen.

Gordijnstof in plaats van aluminium

In een Zen-interieur doen witte aluminium lamellen het voor het raam altijd goed. Maar wil je wat meer warmte? Ga dan voor een strak stoffen rolgordijn met aluminium onderlat. Net zo’n strakke uitstraling als de lamellen maar door de gordijnstof toch meer sfeer.

Transparant gordijn met metaalglans

Transparante stoffen en materialen, glans, rustige tinten en strakke lijnen. Samen met subtiele graphics vormen zij een uitstekende basis voor een Zen 2.0-interieur! Kies bijvoorbeeld een transparant gordijn met een mooie glans zoals het Toppoint gordijn Brilliant met een metaalglans. Dit gordijn is er in acht metallic kleuren en ook nog kamerhoog. Er zijn dus zelfs geen onnodige naden die de rust verstoren!

Marmerlook op de wand

Kies je voor de raamdecoratie een stof in een uni kleur? Dan is een subtiel printje op de muur of op een wand een goede keuze. Zoals een behang met een marmerlook. Het blijft rustig maar is een prima achtergrond voor enkele stijlvolle accessoires of een mooie plant. Die details geven net die gewenste sfeer zonder dat het schreeuwerig druk wordt in de ruimte.

Ook Zen in huis? Kom dan langs voor persoonlijk stylingsadvies!

Het fijne van de woontrend Zen 2.0 is dat het weliswaar heel rustig oogt, maar toch heel veel ruimte biedt aan jouw persoonlijke invulling. Zoek je inspiratie om ook een zenachtig interieur te creëren? Dan ben je bij onze interieurstylisten aan het juiste adres. Zij laten je de vele mogelijkheden zien en doen je nog meer ideeën aan de hand. Maak je snel een afspraak om eens langs te komen?

Bron: MrWoon


 
Delen op: