Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kleden en dekens

09 augustus 2019

Kleden en dekens: zo staan ze mooi in huis

Een mooi kleed op de bank of een lekker dekentje binnen handbereik, iedereen heeft ze wel in huis. Van die heerlijke plaids die mooi staan én die lekker warm zijn als het ’s avonds koud is of je gewoon even wilt wegkruipen op de bank met een kop thee en een berg koekjes…

Kleden voor warme sfeer in huis

Alleen, hoe zorg je ervoor dat die woonkleden en dekens ook mooi staan in huis? Want als je niet oplet is het al snel een rommeltje met stapels kleden die lijken rond te slingeren. En ook al zijn ze nog zo comfortabel, dat was toch niet het idee toen je ze kocht om jouw huis wat warme sfeer te geven.

Stylish!

En het hoeft ook geen rommeltje te worden met plaids en kleden in huis. De kunst is dat je ze mooi drapeert. Dan staan ze mooi, zijn ze altijd vlakbij en oogt het niet alleen netjes, het is ook super stylish!

Netjes opvouwen

Een deken bijvoorbeeld vouw je een paar keer op tot het langwerpig is. Die hang je dubbelgevouwen over een stoel in de kamer of bij de eettafel. Ook kun je een kleed gewoon opvouwen tot een klein pakketje dat precies op de rugleuning van de bank past. Daar pak je het zo vandaan als je het nodig hebt en tot die tijd ligt het niemand in de weg en oogt het niet storend.

Of messy draperen

Ben jij meer van de grote gebaren? Dan kun je zo’n kleed natuurlijk ook messy draperen, bijvoorbeeld op de hoek van de bank. Alsof het er achteloos is neergegooid, maar in feite heb je het met veel aandacht neergelegd. En kost dat in het begin nog wat moeite? Na een paar keer oefenen doe je het net zo snel als dat je het zou neergooien, maar wel met veel meer effect!

Tip: boven de grond

Een handige tip bij het draperen van kleden en dekens is wel om ze altijd boven de grond te laten. Anders oogt het alsnog slordig en is het onhandig met erlangs lopen. Ook kun je een kleed op een hoek van het bed neerleggen; netjes in de lengte opgevouwen en dan diagonaal over een hoek geplaatst. Of over het gehele voeteneinde.

Mand als opberger voor plaids

Wil je wel kleden en dekens binnen handbereik maar liever niet in het zicht? Kies dan voor een lekkere grote mand waar je ze in kunt opbergen. Vind je zo’n mand gewoon leuk, dan kun je nog een hoek van de plaid er nonchalant uit laten hangen. Houd jij meer van een opgeruimd huis, dan gaat het er natuurlijk keurig opgevouwen of leuk opgerold in.

Kleden en dekens, stijlvol en comfy in jouw interieur

De tijd dat kleden over een bank gelegd werden om de slijtplekken te maskeren, is allang verleden tijd. Nu is het een stijlvol element dat gezien mag worden in jouw interieur. Leef je dus uit en geniet ervan als je je lekker opkrult onder een van die warme, comfy dekens bij jou thuis!

Bron: MrWoon


 
Delen op: