Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een rolgordijn van screenstof?

26 juni 2019

Heb jij wel eens gedacht aan een rolgordijn van screenstof?

Een rolgordijn voor de ramen is al superhandig. Omdat ze makkelijk te bedienen zijn, goed combineren met andere raamdecoratie en je de keuze hebt uit talloze kleuren, dessins en uit diverse stofdiktes van transparant tot verduisterend. Maar je kunt rolgordijnen ook van screenstof laten maken. En dat heeft nog meer voordelen. Een rolgordijn van screenstof is dus de moeite van het overwegen waard!

Wat is een screenstof?

Screenstof is een gordijnstof van screendoek. Screens zijn bekend als zonwerende doeken die vaak buiten verticaal voor het raam geplaatst worden zoals je vast wel eens gezien hebt bij kantoren, scholen of een ziekenhuis. Maar steeds vaker wordt dit ook gewoon thuis voor de ramen gebruikt. Het materiaal bestaat uit glasvezeldraden met een pvc-coating. Hierdoor is het sterk en heeft het heel veel extra eigenschappen.

Voordelen van een screendoek

Zo is de stof van het screendoek zonwerend, houdt het warmte buiten en blokkeert het de inkijk. Ook is het vlamvertragend en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze vocht- en schimmelwerend waardoor ze prima in een badkamer of keuken opgehangen kunnen worden. En de weving is zodanig dat het het licht aangenaam filtert.

Aantrekkelijke combinaties met andere raamdecoratie

Door een rolgordijn te laten uitvoeren in screenstof profiteer je dus van al die extra eigenschappen die deze bijzondere stof heeft. En het prettige is dat die screenstof er ook in tal van kleuren is. Zo kun je ze dus mooi afstemmen op de rest van het interieur en een aantrekkelijke combinatie met andere raamdecoratie maken!

Lichte of donkere kleuren

Behalve dat je de kleur van het doek op jouw interieur afstemt, bepaalt de kleur ook nog hoeveel warmte en licht je buitensluit. Een rolgordijn van screenstof in een lichte kleur stoot meer warmte af waardoor het binnen koeler blijft. Kies je een rolgordijn van screenstof in een donkere kleur, dan houd je juist meer licht buiten. Handig als je veel zonlicht hebt terwijl je binnen bijvoorbeeld aan het werk bent. Maar heb je een ruimte op de noordzijde, dan is het slimmer om een stof van een lichtere kleur te kiezen.

Kom de screen-rolgordijnen zelf bekijken en krijg persoonlijk advies voor jouw interieur!

Ook in onze collectie kun je voor screen-rolgordijnen kiezen. Wij maken het helemaal op maat en naar wens zodat het perfect past in jouw interieur en voldoet aan al jouw eisen. Wil je weten wat mogelijk is met rolgordijnen en hoe zo’n rolgordijn van screenstof eruit ziet? Bezoek dan eens een winkel van MrWoon. Wij hebben verschillende voorbeelden die je kunt bekijken en altijd interieurstylisten die je graag van persoonlijk advies voorzien.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Een rolgordijn van screenstof??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: