Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De comeback van riet

06 juni 2019

De comeback van riet

Riet in het interieur? Dat is niet meer passé, dat is helemaal hip! Of je nu riet als accessoire zoekt, voor een vloerkleed of als meubelstuk, riet is terug en favoriet. Vandaar de comeback van riet, of rotan zogezegd. Want die termen worden nogal eens door elkaar gehaald.

Riet of Rotan?

Allereerst die termen; vaak zeggen we riet als we rotan bedoelen. Het zijn echter verschillende producten; rotan komt van de rotanpalm en riet is een waterplant waarvan meestal geen meubels gemaakt kunnen worden. Hoe jij het noemt maakt ons niet uit; riet of rotan zijn gewoon allebei mooie en hippe materialen waar we ons in het interieur helemaal mee kunnen uitleven!

Vloerkleed van riet

Riet geeft immers een echte naturel look aan jouw interieur. Dat kan met een opvallend item als een vloerkleed, maar ook met een paar accessoires. Heb jij een industrieel of urban woonstijl met een harde vloer? Dan is een vloerkleed van riet ideaal. Het geeft een zachtere sfeer in de kamer en dempt het geluid zodat het in huis meteen aangenamer klinkt.

Mooi met grote planten

Ook combineert riet heel mooi met grote, groene planten. En dat staat altijd leuk in huis, hoe jouw interieur er ook uitziet! Opvallende planten in een mooie grote rieten mand zijn sfeerbepalend en geven elk huis een uitstraling waarin je je al snel welkom voelt.

Altijd leuk: kleine rieten mandjes in huis

Ook kleinere manden van riet gemaakt zijn een leuke aanwinst voor in huis. Zet bijvoorbeeld een set in de gang neer om alle rondslingerende sjaals en handschoenen in op te bergen. Of gebruik het om het speelgoed van de kinderen in huis een eigen plek te geven of de stapels tijdschriften en kranten in op te ruimen. En wil je een aantal kleine planten bij elkaar neerzetten? Ook dan kun je rieten mandjes van verschillende formaten gebruiken. Denk er dan wel aan dat ze een binnenpot nodig hebben. Want of het nu riet of rotan is, ze houden het water niet tegen!

Gallery van rieten schalen

Rieten onderzetters ken je vast wel, al is het maar van vroeger. Tegenwoordig zien we die weer veel terug als hippe accessoire. Niet die nostalgische kleintjes met felle kleuren, maar lekker groot. Zoals Afrikaanse schalen met geometrische of tribal figuren en riante platte manden met mooie patronen. Hang er een paar tegen de wand van verschillende groottes en je hebt een heuse gallery van mooie rieten items!

Ook jouw huis stylen met accessoires van riet?

Wil je weten hoe je jouw huis snel kunt stylen met riet? Kom dan eens langs bij 1 van onze aangesloten winkels om advies in te winnen. Zien we je snel?

beelden: Barefoot, Loods5 en Gravity home

Bron: MrWoon


 
Delen op: