Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Behang, maar dan anders

19 april 2019

Word jij ook blij van behang? Dat snappen wij heel goed! Met een nieuw behangetje op de wand heb je direct een andere sfeer in huis. Alleen zie je soms een behang waar je direct verliefd op bent, maar waar jouw portemonnee van begint te huilen… Toch kun je ook dan met zo’n behang jouw interieur stylen, alleen doe je het dan net even anders.

Zilveropdruk of metallic look

Er is prachtige behang met zilveropdruk of met een metallic look. Maar dit zijn meestal niet de meest voordelige rollen. Een hele muur daarmee behangen is dus nogal prijzig. Maar waarom zou je ook de hele muur doen? Je kunt ook een paneel van dat mooie behang maken. Met een paar stroken naast elkaar op een effen achtergrond valt dit behang dan nog eens extra op. Het krijgt alle aandacht die het verdient, en is op zo’n manier nog betaalbaar ook ;-).

Of een te druk behang?

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat jij het motief van het behang dat je gevonden hebt, simpelweg veel te druk vindt voor de hele muur. Ook dan kan zo’n paneel een uitkomst zijn. Je maakt daarmee van het behang dé eyecatcher in de ruimte alsof het een kunstwerk is. En net als met echte kunst mag dat best wel opvallen. Een rustige achtergrond is dan een prima canvas voor zo’n behang-paneel.

Behang inlijsten

Wil je nog meer aandacht voor jouw favoriete stukje behang? Plaats het dan in een frame. Door een stuk behang in te lijsten, maak je een uniek en origineel wandpaneel. Je kunt er ook een drieluik van maken, door drie frames naast elkaar te hangen. Het voordeel daarvan is dat je geen rekening hoeft te houden met het printje van het behang. Het maakt dan immers helemaal niet uit of die print wel of niet doorloopt. Het zijn gewoon losstaande elementen die mooi met elkaar combineren!

Sfeer bepalen met behang

Met behang is er een ongelooflijk groot aanbod. Prachtige dessins, bijzondere afbeeldingen, prints van bekende kunstvoorwerpen en talloze botanische en natuurlijke platen. Je kunt dus altijd iets vinden wat past bij jouw interieur van dat moment. En stem je de rest van het interieur erop af met wat bijpassende accessoires, dan is de sfeer van jouw woning eigenlijk in een handomdraai aangepast. Gewoon met een stukje behang!

Wil jij ook iets met behang? Laat je persoonlijk inspireren bij MrWoon!

Wil jij ook ‘iets met behang’ in jouw interieur? Laat je dan inspireren door bijzonder behang en de talloze toepassingen daarvan. In de winkels van MrWoon hebben we daar diverse voorbeelden van en onze interieurstylisten geven je graag originele ideeën. Maak een afspraak en neem foto’s mee van de ruimte waar het om gaat dan geven wij jou persoonlijk advies over hoe jij behang op een andere manier kunt toepassen.

foto's: listfender, cache, nwhistorycourse

Bron: MrWoon


 
Delen op: