Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Ga jij voor Living Coral in huis?

22 februari 2019

Mogen we even aan je voorstellen…. Living Coral, een prachtige diepe zalmroze koraalkleur die door Pantone is uitgeroepen tot dé trendkleur van 2019. Een kleur die ook wij heel mooi vinden, maar die je niet klakkeloos op alle muren in huis aanbrengt. Het is namelijk best een heftige kleur. Toch kan Living Coral een echte aanwinst in huis zijn, als je weet hoe je het in jouw interieur toepast. En dat vertellen wij je in dit blog.

Een trendkleur van 2019

Elk jaar heeft zijn eigen woontrends en trendkleuren. Ook voor 2019 zijn er weer een aantal kleurentrends te ontdekken zoals de kleurenpaletten met onder andere natuurlijke tinten, meer luxueuze uitstralingen, energieke kleuren en die voor wat mystiekere sferen. En binnen dat hele aanbod is er ook de trendkleur die Pantone uitkiest voor design en fashion. Dit jaar is dat dus Living Coral, een gewaagde kleur die heel mooi in verschillende interieurs verwerkt kan worden.

In welke kamer komt Living Coral?

Allereerst de kamer waar je Living Coral in aanbrengt, dat kan eigenlijk elke kamer zijn. Door de warme kleur is het sowieso een mooie tint voor de wat donkerder ruimtes. Verf bijvoorbeeld een wand in de toilet of de badkamer in deze mooie kleur! Of maak de gang aangenaam warm met deze tint op de muur.

Een hele wand of alleen accessoires

Wil je wel in de huiskamer of slaapkamer deze mooie kleur laten terugkomen? Dan kan dat door een wand in die tint te verven, door de deur opnieuw te schilderen in deze kleur of door accessoires in deze kleur te kiezen. Zoals een stoel met zalmroze stof, kussentjes in de kleur Living Coral of door zelf een kastje of schilderijlijstjes eens in deze tint te verven.

Kleurencombinaties met Living Coral

Kies je voor een hele wand in Living Coral, dan kun je het mooi combineren met andere kleuren. Wit, zachtgrijs en grijsblauw staan hier heel mooi bij en maken de kleur dan wat zachter. Houd jij juist van donkere kleuren? Combineer het dan met diepgroen, warme houttinten of zwart. Het koraalroze wordt dan meer oranje-achtig. En natuurlijk combineert deze tint ook goed met felle kleuren. Een gedurfde combinatie die knalt. Houd je daarvan, probeer dan wel een paar elementen wat neutraal te houden zoals de vloer of een vloerkleed in neutrale kleuren. De aandacht gaat dan puur naar de kleuren die jij mooi vindt zonder dat het overdadig druk wordt.

Warme tinten in huis

Wil jij graag warme tinten in huis? Ook dan is Living Coral een echte aanwinst. Mix deze trendkleur in jouw huis dan met andere warme kleuren zoals crème, terracotta en bruin. Die kleuren maken de koraalkleur ineens weer rustiger.

Interieuradvies bij de trendkleur Living Coral?

Living Coral is dus met recht een levendige kleur waar je mee kunt spelen en die als je het goed benut, echt een aanwinst in jouw huis kan zijn. Wil je daar advies in? Dan staan onze interieurstylisten voor je klaar. Kom snel langs of maak een afspraak bij een van de MrWoon-vestigingen.

beelden: SimpliChique

Bron: MrWoon


 
Delen op: