Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Oranje op de muur? Een goed gevoel!

14 februari 2019

Oranje heeft in Nederland natuurlijk een heel eigen betekenis. En dus zal het misschien niet zo snel een kleur zijn die je voor jouw interieur kiest. Het is immers niet altijd Koningsdag en zo goed doen we het ook niet op elk WK of EK. Maar als je dat loslaat en gewoon naar de kleur zelf kijkt, kan het een mooie aanwinst voor jouw interieur zijn. Want met oranje op de muur of in het interieur is het gewoon genieten!

Energie, creativiteit en blijdschap

Oranje staat namelijk onder meer voor energie, creativiteit, optimisme en blijdschap. Het symboliseert een sterke veerkracht en incasseringsvermogen als het eens tegenzit. Teveel is niet goed; dat kan trots en arrogantie veroorzaken maar een tekort aan oranje betekent motivatieverlies, een negatief zelfbeeld en verminderd zelfvertrouwen.

Een hele wand, alleen accessoires of allebei?

Kortom, oranje in huis of op kantoor is goed, heel goed. Het boost de spirits zeg maar als je het goed en in voldoende mate laat terugkomen. Een hele wand in oranje of met een oranje dessin? Prima! Alleen accessoires en een vloerkleed met oranje? Ook goed. Zowel de wand als de accessoires, het vloerkleed en de raamdecoratie van oranje? Niet doen, tenzij je natuurlijk van plan bent een feestje te geven op Koningsdag of ter ere van ons nationale voetbalteam ;-).

Oranje, mooi in veel woonstijlen

Het leuke van oranje is dat het ook heel goed combineert in allerlei verschillende soorten interieurs. Een wat klassieke woonstijl met een donkere houten vloer en donkere meubels wordt lichter en luchtiger met een oranje wand. Een licht en modern interieur krijgt warmte met een oranje muur. En heb je schilderijen of foto’s aan de muur hangen? Die komen op een oranje wand ineens veel meer naar voren.

Oranje en beton

Ook een betonnen vloer of een vloer in een betonlook combineert goed met oranje; het donkere van de grond wordt extra robuust tegen zo’n warm getinte wand. En heb je een oranje meubel zoals een bank? Decoreer die dan met kussens of een kleed in donkere tinten voor een extra warm effect van de bank.

Ook oranje in jouw interieur?

Lijkt dat oranje je wel wat maar ben je bang voor ‘overkill’? Dan is het slim om je te laten adviseren hoe je oranje op een mooie manier in jouw interieur aanbrengt. Of je nu een subtiele touch wenst of eigenlijk wel een groot gebaar durft te maken met een hele oranje wand, wij kijken met jou naar hoe je het goed verwerkt met de rest van jouw meubels en in jouw woonstijl. Zodat het oranje ook bij jou thuis je een goed gevoel geeft!

beelden: Histor, Wallcolors, Pinterest

Bron: MrWoon


 
Delen op: