Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woonstijl Welcome to Miami; zomers en vrolijk!

07 februari 2019

Flamingo’s, roze, groen en geel. Dat is de nieuwe, vrolijke woontrend Welcome to Miami! Een zonnige variant op de al bekende botanische woonstijl. Wie aan Miami denkt, denkt ook aan lange stranden, blauwe zee, die prachtige roze flamingo’s en natuurlijk pastelkleuren, heel veel pastelkleuren.

Pastelkleuren en veel bladeren

Die pastelkleuren zijn absoluut een opvallend kenmerk van deze woonstijl. Het is dus een vrolijke woontrend met een zoet tintje waarin veel bladeren te zien zijn. Die bladeren kunnen in het echt via veel grote planten, op de muur met een botanisch behang of op accessoires met een botanisch printje. Of allemaal tegelijk, want in deze woonstijl mag het best wel knallen.

Miami-look met pastel roze

Natuurlijk kies je niet alleen voor prints van bladeren. Combineer het sowieso met pastel roze als je een Miami-look wilt. Een roze muur, roze raamdecoratie van bijvoorbeeld aluminium jaloezieën en roze in-betweens of een behang met bladeren op een roze ondergrond.

Ietsje rustiger woonstijl?

Wil je wel de Welcome to Miami-stijl maar toch ietsje rustiger? Dan kies je voor een rustige basis zoals een neutrale vloer of een muur die wel roze is, maar egaal roze. En natuurlijk kun je een paar grote items neerzetten zoals een groene bank of een groot pastelkleurig vloerkleed.

Glamoureus met meubels

Typisch in deze Miami-stijl zijn ook de glamoureuze meubelstukken. Zoals een marmeren tafelblad of een salontafel van messing en glas. En wat dacht je van een goudkleurige poef? Een spiegel met messing lijst of klok in een koper-look. Klinkt het allemaal een beetje kitscherig en veel? Dan ben je goed op weg om de Miami-stijl te creëren!

Wel zomers en vrolijk maar veel rustiger?

Wordt die over-the-top-woonstijl je echt te veel maar wil je wel een zomerse, vrolijke sfeer? Houd de grote vlakken dan rustig. Kies bijvoorbeeld voor muren en vloeren in crème of wit en zorg ook dat de raamdecoratie in diezelfde tint is. In de accessoires en meubelstukken kun je dan wel voor de verschillende pasteltinten gaan en die mooi met elkaar combineren. Zo wordt het wel warm en zomers zonder dat het te druk wordt.

Trendkleuren roze in de woonstijl Welcome to Miami

Zachtroze en oudroze hebben we al eerder genoemd als een woontrend voor 2019. Maar met de woonstijl ‘Welcome to Miami’ kun je deze trendkleuren heel anders gebruiken. Laat je inspireren door de foto’s bij dit blog of op onze Instagram-pagina. En wil je een persoonlijk advies hoe je deze woonstijl in jouw interieur kunt toepassen? Dan kom je naar een van onze interieurstylisten in de winkels van MrWoon. We zien je graag!

foto's: Dockfour, Woonblog

Bron: MrWoon


 
Delen op: