Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Lichtideeën, de mooiste lampen in huis

27 december 2018

Misschien wel het lastigste van een woning stylen is de verlichting bepalen. Want waar zet, hang of monteer je welke lamp en hoe zorg je dat het zowel functioneel als sfeervol is?? Gelukkig is er heel veel keuze. En heb je eenmaal een goed lichtplan, dan wordt het uitzoeken van de mooiste lampen voor in huis al een stuk eenvoudiger. Wij zetten daarom wat lichtideeën voor je op een rij.

Soort verlichting per ruimte

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort verlichting je wilt per ruimte. Voor een slaapkamer of badkamer heb je immers andere verlichting nodig dan voor de keuken, hal of woonkamer. Bepaal dus eerst per ruimte wat nodig is; sfeerverlichting, functionele verlichting of een combinatie daarvan.

Verlichting per woonstijl

Vervolgens is het zaak om te bedenken wat voor verlichting past in jouw woonstijl. Heb je een industrieel interieur? Dan doen stalen, aluminium en ook houten lampen het heel goed. In een romantisch of Scandinavisch interieur staan lampen met stoffen kappen van bijvoorbeeld wit katoen heel goed. En is dat nog niet romantisch genoeg? Plaats er dan een lampje in met een gouden licht om een instant dromerig sfeertje te creëren!

Glazen lampen

Een glazen lamp is tijdloos. Transparant en helder zijn deze klassiekers geschikt voor vrijwel elke woonstijl. Je kunt ermee variëren van standaard doorzichtig tot rookbruin glas en natuurlijk in elk denkbare vorm. Wel zo prettig want zo is er altijd een glazen lamp die past in jouw interieur.

Aparte combi’s of aparte lampen?

Houd je meer van apart, dan is de keus minstens zo groot. Van aparte vormen tot bijzondere materialen. En behalve een aparte lamp kun je ook kiezen voor een aparte combinatie. Wat dacht je van een superstrakke lamp in een klassiek interieur? Of een kroonluchter in een industrieel interieur? Modern meets klassiek, als je durft.

Speels met lampen op verschillende hoogtes

Het hangen van lampen op verschillende hoogtes is een woontrend die steeds vaker gezien wordt. Het geeft de ruimte een speels tintje maar is gelijktijdig superhandig. Je speelt immers met direct en indirect licht; een lamp wat lager boven bijvoorbeeld een favoriete leesplek terwijl daarnaast weer een lamp wat hoger wordt gehangen voor een meer diffuus en dus sfeervoller licht in de rest van de ruimte.

Verlichtingstrend: lampen aan- of uitzetten via wifi

Een andere verlichtingstrend is het op afstand bedienen van de lampen. Slimme ledlampen zijn aangesloten op het wifi-netwerk en kunnen eenvoudig via een tablet of smartphone bediend worden. Omdat je heerlijk op de bank zit en geen zin meer hebt om op te staan. Of omdat je niet thuis bent en toch de indruk wilt wekken dat er mensen zijn.

Bespreek jouw lichtplan eens met ons!

Wil je jouw lichtplan eens bespreken? Of horen wat een interieurstyliste voor ideeën heeft over de verlichting bij jou thuis? Kom dan langs in een van de winkels van MrWoon. Neem wat foto’s van het interieur mee en een plattegrond, dan laten wij ons licht er eens op schijnen ;-).

beelden: Pinterest, De licht bedenkers

Bron: copyright MrWoon


 
Delen op: