Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Feestelijke tafelstyling tijdens de feestdagen

20 december 2018

Kerstavond, kerst zelf en natuurlijk oud en nieuw… met de feestdagen zijn er talloze momenten dat je gezellig met vrienden of familie rond de tafel zit. Niet zoals op andere dagen in het jaar, maar echt feestelijk. Je pakt dan uit met de gerechten, iedereen ziet er chiquer en mooier uit. En daar hoort dan ook een feestelijke tafelstyling bij!

Tafelstyling voor jouw interieur

Nu kun je natuurlijk weer hetzelfde tafellinnen achter uit de kast tevoorschijn halen en wat kaarsjes op tafel neerzetten. Maar het is veel leuker om wat extra aandacht aan de feesttafel te besteden toch? En hoe meer de tafelstyling past in het interieur waar het feestelijke diner plaatsvindt, des te sfeervoller het wordt!

Voor moderne, klassieke of Scandinavische woonstijlen

Is jouw interieur strak en modern? Dan is een simpele, elegante tafelstyling heel geschikt. In een wat klassieker interieur staat een romantische feesttafel weer beter en heb je een wat natuurlijker, zeg maar Scandinavische woonstijl? Dan doet een tafelstyling met basic elementen en wat groen het weer heel goed.

Goede basis voor de eettafel

Wat voor stijl jouw eettafel ook moet krijgen, zorg in ieder geval voor een goede basis. Wil je de tafel bedekken, dan kies je mooi tafellinnen met een ingeweven motief, dat staat chic en is niet druk. Zo blijft alle aandacht voor het servies en de feestelijke accessoires die je kiest.

Styling met contrasten

Je wilt vast geen ratjetoe op de feestelijke eettafel maar wees gerust, je hoeft ook niet heel strikt een kleur in alles door te voeren. Kies bijvoorbeeld voor een grijs tafellaken met zwarte details in het servies en de serveerschalen. Of ga voor klassiek wit met een mooi wit servies. Maar voeg daaraan dan wel een contrast toe om saaiheid te vermijden. Gouden details in het bestek en kaarsenstandaards bijvoorbeeld. Of houten onderborden en natuurlijk groen ter decoratie.

Servies

Bezit jij een antiek servies? Dan is dit wel het moment om dat te gebruiken! In een modern interieur is dat een spannend contrast terwijl het ook heel mooi staat bij een meer romantische tafelstyling. Gebruik je een moderner servies dan is het ook leuk om dit zo compleet mogelijk neer te zetten. Een onderbord is sowieso mooi om te gebruiken, daarop plaats je dan per gang een nieuw bord. Zo’n onderbord kan van het servies zijn in een afwijkende kleur. Maar je kunt hier ook een heel ander bord voor gebruiken. Kijk eens naar borden van hout of kurk, dit staat goed bij elke tafelstyling zolang het maar in het grote geheel past.

Contrast in stof

Natuurlijk krijgt iedereen een servet. Dit kan een servet zijn dat bij het tafelkleed hoort, maar je kunt ook voor een afwijkende stof kiezen. Juist om het contrast te benadrukken. Zorg wel dat dit dan weer in een ander facet op tafel terugkomt; in kleur of qua uitstraling. Kies je bijvoorbeeld voor een houten onderbord, dan is een servet van een wat ruwer materiaal of in een stoere tint heel geschikt.

Decoratie op de feesttafel

Een echte feesttafel is natuurlijk niet compleet zonder decoratie. Je kunt een kerststuk op tafel zetten maar vaak is dat zo’n sta-in-de-weg waardoor jouw gasten elkaar niet meer kunnen zien. Leg daarom wat takken of bloemen op tafel en bij de borden neer. Bijvoorbeeld in de kleur van de servetten. En zijn die er in deze tijd van het jaar niet? Kies dan droogbloemen die je overspuit in een andere kleur, succes verzekerd!

Glazen in de stijl van het thema

Of jouw gasten nu water drinken of aan de wijn gaan, ook de glazen kun je aan het thema van de feesttafel aanpassen. Is de styling strak en chic, kies dan kristalheldere, sprankelende glazen. Heb je een wat robuuster thema gekozen of juist wat landelijk, dan zijn gekleurde glazen of glas met die luchtbelletjes weer heel leuk.

Kom inspiratie opdoen voor jouw tafelstyling met de feestdagen!

Heb je al helemaal zin om jouw huis en eettafel te stylen voor de komende feestdagen? Kom dan wat inspiratie opdoen in onze MrWoon-winkels! Wij zijn er al helemaal klaar voor en onze interieurstylisten helpen je graag aan nog wat ideeën om jouw tafelstyling een extra feestelijk tintje te geven.

Foto's: Stek magazine, Styling

Bron: copyright MrWoon


 
Delen op: