Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Shabby Chic, een interieur met karakter

19 december 2018

Mooie, doorleefde meubels, of je ze nu tweedehands of brocante noemt, ze geven je interieur karakter. En doe je dat op een stijlvolle manier die past bij de inrichting van jouw woning, dan heet dat Shabby Chic. Een aangename woonstijl waarbij mensen zich al snel welkom voelen. Ook iets voor jou?

Voor elke interieurstijl

Shabby Chic is eigenlijk vooral een persoonlijke touch die je aan jouw interieur geeft. Het past heel goed bij een romantisch interieur vol met bloemenprintjes en tierelantijntjes, maar het kan net zo makkelijk verwerkt worden in een industrieel, Scandinavisch of landelijk interieur. Bij deze woonstijl gaat het vooral om de details die bij jou passen.

Gebruikerssporen

De basis voor Shabby Chic is een licht interieur met een kleurenpalet dat uit wit, ecru en/of pasteltinten bestaat. Daar voeg je dan meubels of accessoires aan toe die al wat gebruikerssporen hebben zeg maar. Een mooi maar wat versleten bankje in een prachtige stof. Een oude spiegel met al wat krasjes op de lijst en van die zwarte vlekken (het weer) erin. Of een vintage lamp met wat deukjes en kale plekken. Stuk voor stuk gebruiksvoorwerpen van vroeger die gewoon nog steeds heel erg mooi zijn, en misschien nu nog wel mooier doordat ze niet meer perfect zijn.

No Limits-stof

Een stof die goed past in een Shabby Chic-woonstijl is die van No Limits. Een vuil- en vochtafstotende stof die eruit ziet en voelt als katoen of linnen. Heel natuurlijk dus terwijl het gewoon hightech is waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en kleurvast. Want die doorleefde look is prachtig bij sommige meubels maar niet zo bij raamdecoratie!

Vouwgordijnen in een Shabby Chic-interieur

Qua stijl doen vouwgordijnen het heel goed in een Shabby Chic-interieur. Deze gordijnen zijn van zichzelf al een stijlvol element en passen goed in veel verschillende interieurs. Ideaal dus voor een ruimte waarin ook plek is voor Shabby Chic-details. En, niet onbelangrijk, de vouwgordijnen kunnen gemaakt worden van de mooie en praktische No Limits-stof.

Wil je ook een ruimte restylen tot de fijne Shabby Chic-woonstijl?

Shabby Chic is een stijlvolle tegenhanger van de wegwerpcultuur. Spullen hergebruiken en een nieuw leven geven omdat ze gewoonweg te mooi zijn om weg te gooien. Daar houden wij wel van. Ben jij ook een liefhebber van deze woonstijl? Laat je dan eens door een van onze vakmensen verassen met mooie woonadviezen om ook jouw interieur te restylen tot een fijne plek waar karaktervolle accessoires en meubels goed tot hun recht komen.

Foto's: Homify, Kindred, Photomural

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Shabby Chic, een interieur met karakter?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: