Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Op de muur: Jugendstil of Art Deco

13 december 2018

Op zoek naar een stijlvolle, rijk gedecoreerde woonstijl voor het interieur? Dan zoek je Jugendstil of Art Deco-behang! Met de kenmerkende en opvallende motieven maak je daarmee gegarandeerd een statement aan de muur. Een kunstvorm uit het begin van de vorige eeuw die het nog steeds heel goed doet in het interieur van nu.

Art Nouveau = Jugendstil

Jugendstil is ook bekend als Art Nouveau; de kunststroming uit het fin-de-siècle, 1880 – 1914, is hetzelfde maar werd verschillend genoemd. Heette het in Oostenrijk en Duitsland Jugendstil, in België en Frankrijk stond het bekend als Art Nouveau. Hoe je het ook noemt, de kunststijl valt op door asymmetrische vormen met veel elementen uit de natuur zoals vogels, bloemen en water- of rotspartijen in combinatie met slanke vrouwenfiguren.

Geometrische vormen van Art Deco

De eerste wereldoorlog maakte een einde aan deze decoratieve stroming maar al snel daarna was er het vervolg; Art Deco. Een kunststroming (1920 – 1939) die ook uit heel rijkelijke decoraties bestaat maar die geometrisch zijn. De gestileerde vormen, zigzaglijnen en rijke kleuren vallen op bij Art Deco die met een strakkere vormgeving duidelijk anders is dan Art Nouveau.

Jugendstil in een modern of romantisch interieur

Welke kunststijl jouw voorkeur ook heeft, zowel Jugendstil als Art Deco zijn prachtig om in het interieur te verwerken. Zo kan een Jugendstil-behang bijvoorbeeld heel goed in een strak of modern interieur maar ook in een meer romantische ruimte. Kies je er bijvoorbeeld voor om een wand in deze stijl te behangen, dan is dat dé eyecatcher van de ruimte waar je meubels en accessoires goed op kunt afstemmen. Er zijn nog steeds mooie meubels uit die tijd of prachtige Art Nouveau-accessoires te koop. Heb je het geluk dat je die vindt, zet ze dan te pronken in de kamer en geniet er zelf volop van!

Een kamer uit de jaren ’20? Kies Art Deco!

Wil jij liever glamour, weelderig en een werelds design met een hint naar de jaren ’20? Dan is Art Deco jouw stijl. Met lichte tinten, wat zwarte elementen als nuance en rijke materialen voor de accessoires heb je al een goede basis voor de woonstijl uit die tijd. Het behang met de geometrische Art Deco-prints geeft dit interieur de finishing touch. Qua gordijnen passen rijke, glanzende stoffen hier heel goed, zoals bijvoorbeeld velours gordijnen in een zachte kleur.

Botanische prints, ook bij de Art Nouveau of Art Deco-behangprints

Een actuele trend in de woninginrichting is nu ook botanical. De botanische prints van grote plantenbladeren of bloemen op behang of gordijnen doen het tegenwoordig heel goed en geven elk interieur een frisse touch. Vind je dat wel wat, maar wil je het net even anders? Dan heb je heel veel keus in deze Jugendstil- of Art Deco-behangprints. Daarmee heb je ook dat botanische op de muur, maar wel met de stijl van begin vorige eeuw.

Ook die prints van vroeger in jouw interieur van nu?

Vraag jij je af hoe je deze prachtige prints van vroeger kunt verwerken in jouw eigentijdse interieur? Kom dan eens langs bij onze winkels. Neem wat foto’s van de ruimte mee waar je graag Art Deco- of Jugendstil-behang op de muur wilt hebben en we bekijken samen hoe jij die stijlvolle look in jouw interieur kunt verwerken.

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: