Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Handige apps voor interieurstyling

06 december 2018

Of je voor het eerst op jezelf gaat wonen of met het gezin een nieuw huis betrekt, het inrichten ervan is altijd leuk en overweldigend tegelijk. Want waar begin je? Waar zet je welke meubelen neer, welke kleuren kies je voor de vloeren, wanden en raamdecoratie? En wat voor materialen neem je? Genoeg redenen om in de stress te raken, maar dat is niet nodig als je eerst even rustig gaat zitten met een van deze handige apps voor interieurstyling. Daarmee richt je vanuit een luie stoel zelf jouw nieuwe interieur in.

Gemakkelijk stylen en uitproberen

Het handige van al die apps is natuurlijk dat je volop kunt uitproberen. Kies je voor een paarse wand en ga je vandaaruit verder inrichten, dan is er nog niets aan de hand. Kom je erachter dat paars toch niet zo leuk matcht met dat vloerkleed of die bank, dan heb je maar een muisklik nodig om de wand opnieuw te stylen. Easy does it!

Flexa Visualizer om snel kleur te bepalen

Er zijn talloze apps voor interieurstyling. Een bekende is de Flexa Visualizer App. Deze app maakt een foto van een ruimte of een kort filmpje waarna je met een klik een muur verandert in maisgeel, zachtgrijs of lentegroen. Bevalt het niet? Dan kies je uit het kleurenpalet van Flexa zo een andere kleur. Het leuke van deze app is de slimme technologie erachter. Daardoor blijven alle meubelen en accessoires in de ruimte gewoon in de app aanwezig. En verander je de kleur van de muur? Dan blijft de rest gewoon hetzelfde. En wil je advies van anderen? Dan deel je de foto of het filmpje met de kleur die jij mooi vindt en vraag je anderen om advies. Deze app is er voor iOS en Android en kost niets.

Home Design 3D voor nieuwe ruimtes

De Flexa-app is handig als je al ergens woont en die kamer wil veranderen. Maar wordt het huis nog gebouwd of moet je er nog naartoe verhuizen, dan heb je daar niet zoveel aan. Dan kies je voor Home Design 3D. Hiermee worden plattegronden in 3D gezet en kun je eindeloos schuiven met banken, tafels, inbouwkasten of kookeilanden. Je ziet hiermee direct het resultaat en kunt net zolang wijzigen totdat het naar je zin is. Ook deze app is er voor iOS en Android en is gratis. Je betaalt wel voor eventuele extra features.

Mobiel de kamer inmeten met Magicplan

Een gewoon superhandig appje is Magicplan. Geen gedoe meer met kladblokjes, potloden en meetlinten maar een app op je telefoon die snel de ruimte scant en een plattegrond van de kamer maakt met alle afmetingen. Ideaal toch? En als je dan toch bezig bent kun je ook nog de meubels eraan toevoegen om te zien hoe het interieur dat je in gedachten hebt, er uit komt te zien en of het wel past.

Online interieurinspiratie met Pinterest en Houzz

Naast de inrichting ben je vast ook druk met de styling; welke kleurthema’s, wat voor meubelen, welke stijl accessoires? Kun jij je daar ook helemaal in verliezen en zie je daarna door de bomen het bos niet meer? Gebruik dan Pinterest en maak borden voor de verschillende ruimtes in jouw huis. Pure inspiratie die later als basis kan dienen om jouw huis echt te stylen. Een alternatief voor Pinterest is overigens Houzz, een gratis app met ontelbaar veel foto’s voor interieurdesign. Ideaal als inspiratie!

Liever persoonlijk stylingadvies? Kom naar MrWoon

Met de vele apps kun je met gemak zelf jouw interieur stylen. Heb jij toch liever iemand van vlees en bloed die jou persoonlijk adviseert? Dan kom je gewoon naar een van onze winkels. Daar staan de interieurstylisten met minstens zoveel ideeën en voorbeelden voor je klaar, helemaal afgestemd op jouw verhaal en jouw woonwensen.

Bron: copyright MrWoon


 
Delen op: