Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Slimme tips in een kleine slaapkamer

29 november 2018

Is jouw slaapkamer klein maar fijn? Dan is de inrichting extra belangrijk. Zeker als je naast je bed ook jouw kleding daar kwijt moet, een bureau, je boeken en nog wat andere spullen. Bijvoorbeeld omdat je op kamers woont. Creativiteit is dan geboden, en wij helpen je graag op weg.

Extra opbergruimte

Allereerst is het zaak om extra opbergruimte te vinden of te creëren. Kun je onder het bed wat lades kwijt? Dan is dat een perfecte plek voor kleding en beddengoed. Is die ruimte er niet? Kijk dan of je het bed wat hoger kunt zetten. De ruimte in de kamer is er misschien niet in de oppervlakte, maar je hebt altijd nog de hoogte die je kunt benutten.

Gebruik de hoogte

Sowieso is de hoogte in een kleine slaapkamer handig om te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld of je boven het bed nog extra planken kunt ophangen voor boeken of hang daar wat kasten op waarin je kleding kunt opbergen. En ook boven en rondom het bureau of de deur is de wand altijd goed te gebruiken voor planken waar je mandjes met spullen of boeken op kwijt kunt.

Meer troep, minder ruimte

De grootste valkuil in een kleine slaapkamer is natuurlijk het opruimen. Hoe minder je opruimt, des te groter de troep lijkt en hoe kleiner de kamer oogt. Zorg er dus voor dat die slaapkamer opgeruimd is, dan is de eerste indruk al veel ruimer.

Verborgen opbergruimte

Om te kunnen opruimen heb je wel zoveel mogelijk opbergruimte nodig. Dat kan dus onder en, of boven het bed. Maar kijk ook eens in een kast. Kun je daar in de deur misschien nog een rek monteren? Dan zijn al die kleine spullen al snel uit het zicht verdwenen.

Lichte tinten

Qua kleur hebben lichte tinten de voorkeur omdat dat een kamer ruimer laat lijken. Maar je hoeft echt niet alleen maar wit voor de wanden te kiezen. Combineer met lichte tinten en laat die terugkomen in de accessoires en op de vloer. Zo krijg je een mooi uitgebalanceerd geheel dat rust uitstraalt. En ja, dat vergroot optisch de ruimte weer.

Diepte met behang

Ook kun je een behang kiezen met een ruimtelijke afbeelding. Iets wat diepte heeft zodat jouw kamer ook direct meer diepte lijkt te krijgen. Behang met een bos, een landelijke afbeelding of een grote afbeelding van gebouwen in een stad werken daar goed voor. Als het maar diepte heeft en niet te druk is, past het prima.

Romantische sfeer met een hemelbed

Wil je een romantische sfeer in jouw kleine slaapkamer maar past een hemelbed echt totaal niet? Maak dan jouw variant met kamerhoge lichte gordijnen die je voor het bed hangt. Daarmee maak je de slaapkamer optisch breder en hoger terwijl je wel die sfeervolle plek voor jouw bed gecreëerd hebt.

Hulp nodig voor jouw kleine slaapkamer?

Kortom, er is genoeg van een kleine slaapkamer te maken als je jouw creativiteit maar de vrije loop laat. Wil je daar wat hulp bij? Vraag dan een van onze woonstylisten om advies, ze helpen je graag jouw kleine slaapkamer slim in te richten.

beelden: Rumahoke, Steigerhouttrend, GravityHome tumblr

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Slimme tips in een kleine slaapkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: