Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een serre? Kies dan deze raamdecoratie!

28 november 2018

De lichtste plek van het huis, de serre, is een heerlijke plek waar je volop van buiten en van het licht kunt genieten. Maar ook bij zo’n lichte plek als een serre heb je wel raamdecoratie nodig.

Juist bij zo’n plek. Want ’s zomers kan het er wat warm worden en als het weer vroeg donker wordt wil je wel in alle rust kunnen zitten zonder dat iedereen naar binnen kijkt. Reden genoeg dus om voor de ramen iets op te hangen. En dan natuurlijk wel raamdecoratie die geschikt is voor de afwijkende raampartijen die in een serre vaak voorkomen.

Voor schuine ramen, dakramen en grote raampartijen

Want een serre heeft vaak ook schuine ramen of dakramen. Het moet immers volop licht binnenlaten. Maar al die afwijkende ramen lijken lastig als je raamdecoratie zoekt. Toch is dat niet het geval. Er is genoeg raamdecoratie die geschikt is voor schuine ramen, dakramen, hele grote raampartijen en ramen in aparte vormen. En daarin heb je ook nog volop keuze uit allerlei mooie tinten en de meest diverse dessins.

Stijlvolle vouwgordijnen

Zo zijn vouwgordijnen altijd een stijlvolle keuze voor serres. Zowel bij klassieke als moderne ruimtes en bij interieurs met een landelijke of romantische stijl staan deze gordijnen uitstekend. En doordat ze tot wel 3,5 meter breed en 3,2 meter hoog gemaakt kunnen worden, zijn vouwgordijnen heel geschikt voor de grote raampartijen die je vaak in serres ziet.

Jaloezieën met brede of smalle latjes

Jaloezieën zijn natuurlijk ook heel handig; je zet ze net zo open of dicht als je zelf wilt en filtert daarmee overdag het licht en blokkeert ’s avonds ongewenste inkijk. Deze jaloezieën zijn er zowel in aluminium als houten uitvoeringen en in diverse breedtes. Voor kleine ramen zijn de smalle latjes mooier terwijl de brede latten een groot raam extra robuust maken. Eigenlijk is het dus vooral een kwestie van smaak welke soort jaloezie je kiest voor de serre.

Duette®Shades voor de serre, luxe en superhandig

Mooi, luxe en superhandige raamdecoratie voor de serre zijn de Duette®Shades. Deze raamdecoratie met de bekende honingraatstructuur isoleert heel goed, tot wel 25%. Het houdt de warmte daardoor binnen of juist buiten. Ook filteren de Duette®Shades het licht optimaal wat natuurlijk handig is als je van de serre jouw werkplek wilt maken. En in serreramen met afwijkende vormen, een dakraam of lichtkoepel passen de Duette®Shades ook. Ze kunnen in of op het kozijn geplaatst worden, aan het plafond of een schuine wand. En wil je geen gaten maken in de kozijnen of muren? Dan bevestig je ze met EasyClick.

Plisségordijnen voor elke raam in de serre

Overigens zijn ook plisségordijnen net als de Duette®Shades heel geschikt. Ook deze gordijnen passen bij elke raamvorm, kunnen zonder te boren gemonteerd worden en zijn er ook in licht- en warmteweerkaatsende uitvoeringen. De plissés zijn bovendien leverbaar met smalle plooien, 20 mm, en brede plooien, 50 mm, waardoor je altijd de variant kunt kiezen die geschikt is voor de raamlijsten van de serre én past bij de stijl van het interieur.

Elektrisch bedienbaar

Hoe mooi een dakraam of een grote raampartij in de serre ook is, handig is het niet als je de gordijnen met de hand moet openen of sluiten. Daarom zijn al de genoemde voorbeelden ook elektrisch bedienbaar. Makkelijk dus, ook als je ze allemaal op dezelfde hoogte wilt fixeren. Bijvoorbeeld omdat je ze overdag halverwege het raam wilt vastzetten.

Persoonlijk advies voor de raamdecoratie in jouw serre?

Wie een serre heeft of een serre wil laten bouwen hoeft zich dus niet druk te maken over de soort raamdecoratie die daarvoor nodig is. Kun je juist niet kiezen of wil je eens bespreken welke het beste staat bij de woonstijl van jouw serre? Kom dan naar een van onze winkels. Onze stylisten geven je graag advies over de beste raamdecoratie voor jouw serre.

beelden: Toppoint, Jochems, Somfi

Bron: copyright: MrWoon

Gratis afspraak over Een serre? Kies dan deze raamdecoratie!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: