Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Wabi Sabi-woontrend: perfecte imperfectie

15 november 2018

Wabi-wat? Grote kans dat je dat dacht toen je deze titel las. Wabi Sabi is een Japanse filosofie. Een manier van leven waarin niet alles perfect en volmaakt hoeft te zijn, waarin de vergankelijkheid geen verval betekent maar juist een nieuwe, rauwe schoonheid toont. En die filosofie komt ook terug in de woninginrichting. Als een woontrend die de imperfectie tot perfectie maakt.

Perfect gestylde kamers? Niet met deze trend!

Kijk naar veel woonmagazines en de perfect gestylde kamers stralen je tegemoet. Maar in het echte leven is geen enkele kamer perfect gestyled. Of houdt het niet langer dan een dag vol. De kranten hopen zich op, het speelgoed ligt in een hoek, de muur heeft een beschadiging en het beslag op de kast is niet meer glimmend maar verweerd. En dat is dus prima volgens deze woontrend. En eerlijk gezegd, is dat eigenlijk ook best wel lekker.

Rust in huis en in jouw leven

Het fijne van deze woontrend is dus dat het rust in huis en in jouw leven geeft. Want wie heeft er nu tijd om elke dag de kamer tot in het kleinste detail te perfectioneren? Laat de styling dus wat los en leer er het mooie van in te zien. Het geeft je een huis en interieur waarin je kunt leven en dat bij jou past. En wie ernaar vraagt kun je nu overtuigend vertellen dat het een nieuwe woontrend is; Wabi Sabi dus.

Bewust imperfect

Natuurlijk kun je deze woontrend ook bewust toepassen. Want naast het imperfecte bevat deze woontrend nog twee pijlers; bescheidenheid en natuur. Rust in huis dus met natuurlijke materialen en kleine details. Heerlijk als je niet van een overdaad aan accessoires houdt. Maar ook heel prettig als je dat mooie stuk hout met een eigen verhaal graag neerlegt op het dressoir, gewoon omdat je het mooi vindt.

Zo krijgt jouw interieur dat ruwe randje

Houd jij wel van dat ruwe randje in een mooi interieur? Kijk dan eens hoe je dat zelf kunt toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een gordijn dat wat te lang is. Of zet een bijzettafel van onbewerkt hout in een interieur met veel strakke of harde elementen. En heb je een schaal die niet strak is afgewerkt? Prima! Een typisch decoratiestuk voor de ware Wabi Sabi-liefhebber!

Toch stylingadvies voor een niet-gestylde Wabi Sabi-look?

Vind jij dat wel wat, die Wabi Sabi-woontrend? Leef je dan uit in jouw interieur. En vraag je je af hoe je dat als basis kunt gebruiken om het volgens deze trend te restylen, zonder dat het er te gestyled uitziet? Dan kun je natuurlijk altijd eens komen praten met een van onze interieurstylisten (wij zullen niet vertellen dat je stylingadvies hebt gevraagd voor deze niet-gestylde look!).

beelden: Ilaria Fatone, Toppoint, Quicken Loans

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Wabi Sabi-woontrend: perfecte imperfectie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: