Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Tiny house, iets voor jou?

18 oktober 2018

Hoef jij niet zo nodig in een riante villa te wonen? Kies jij liever voor een duurzaam gebouwd huis waarbij je letterlijk dichter bij de natuur staat en bewuster bent van wat je doet, hebt en wie je bent? Dan is een tiny house misschien wel iets voor jou!

Ingenieus ingericht

Een tiny house is een kleine woning van maximaal 28 m2. Het beschikt over alle faciliteiten die je in elke andere woning ook verwacht, alleen is het dan zo ingenieus ingericht dat het past op zo’n beperkte woonoppervlakte. Elke vierkante centimeter is dus benut, slim benut mag je wel zeggen.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is een essentiële factor bij tiny houses. Voor de bouw ervan wordt dan ook gekozen voor verantwoord hout of worden materialen hergebruikt. Het huis zelf is zo klein dat de ecologische voetafdruk vanzelf al kleiner is dan van welke andere woning dan ook. En doordat het huis maar weinig ruimte heeft, kun je ook maar weinig spullen opbergen. Bewust omgaan met wat je hebt en wat je aanschaft wordt dan een vanzelfsprekendheid; je moet wel want je hebt gewoonweg geen plek om alles maar te bewaren of te kopen.

Bewuster leven

Die bewustwording is ook iets wat de bewoners van tiny houses gemeen hebben. Bewuster omgaan met de natuur, met de natuurlijke bronnen van de aarde en met alles wat we verbruiken. Een tiny house dwingt je daartoe, maar gelijktijdig kies je voor het wonen in zo’n klein huis omdat je bewuster wilt leven.

Zware regen

Een voorwaarde van een tiny house is dat het gedurende het hele jaar bewoonbaar moet zijn. Dus niet zoals de stacaravan op die camping in Zuid-Frankrijk die wel oké is omdat je er toch grotendeels buiten zit. Ook met fikse stormen, zware regen en druilerige dagen is dit de plek waar je verblijft.

Sfeervol op een paar vierkante meter

Toch kun je ook bij slecht weer aangenaam verblijven in een tiny house. Want ook zo’n klein, duurzaam huisje kun je leuk, gezellig en verantwoord inrichten. Met slimme keuzes in raamdecoratie, vloerkleden, kleurgebruik en accessoires wordt het praktisch en sfeervol op die paar vierkante meters.

Tiny house huren

Om zo klein te gaan wonen moet je een grote stap zetten. Vanuit een standaard woning die doorgaans minstens twee keer zo groot is, naar een tiny house is niet niks. Gelukkig kun je ook tiny houses huren, dan kun je het eens proberen en zelf ervaren wat je ervan vindt.

Inspiratie voor de inrichting van een tiny house?

Houd jij van het leven in de natuur, wil jij jouw steentje bijdragen door zo verantwoord mogelijk te leven en vind jij het wel een uitdaging om slim met minder spullen om te gaan? Dan is het leven in een tiny house misschien wel iets voor jou. Wil je wel wat inspiratie opdoen en zien hoe je een tiny house sfeervol en slim kunt inrichten? Maak dan een afspraak bij een van de interieurstylisten in de winkels van MrWoon. We helpen je graag aan een fijn interieur, hoe klein de ruimte ook is!

Foto': iReviews-avava-britespace, Escher, Tinyhousecompany

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Tiny house, iets voor jou??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: