Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vloeren voor in de badkamer

11 oktober 2018

De badkamer is niet de plek die je jaarlijks opnieuw inricht. Dus als je die gaat verbouwen of inrichten, dan wil je wel meteen de beste keuze maken. Zoals welke vloer je kiest. En daarin is verrassend veel meer keuze dan je wellicht wist. Je kunt eigenlijk altijd de vloer kiezen die jij het mooist vindt en die het beste past bij de gewenste uitstraling. Als je maar even goed op de details let.

Eisen aan de badkamervloer

Zo is het natuurlijk een open deur dat de vloer vochtbestendig moet zijn. Andere eisen aan de badkamervloer zijn dat het gemakkelijk schoongemaakt kan worden en dat die niet glad wordt. De vloer wordt immers nat en dan moet oppervlak nog steeds ruw genoeg zijn om er veilig op te kunnen lopen. En, misschien niet van levensbelang maar zeker wel belangrijk voor levensgenieters; kijk ook of de badkamervloer geschikt is voor vloerverwarming. Want dat is toch wel heel comfortabel met blote, natte voeten.

PVC vloer voor in de badkamer

Een goede optie in badkamervloeren is de pvc vloer. Het is waterbestendig, geleidt warmte uitstekend en is dus ideaal met vloerverwarming. Bovendien is pvc beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren, dessins en structuren. Een ruwer oppervlak is dan ook geen enkel probleem. En wil je graag een vloer die je snel schoonmaakt maar eruit ziet alsof je tegels, marmer, hout of beton als badkamervloer hebt? Dan heb je met pvc alle keus!

Badkamervloer van hout

Ook een houten vloer is mogelijk in de badkamer. Als je dus geen houtlook wenst maar een echte houten vloer, dan is er hout dat zo voorbehandeld is dat het vochtbestendig is. Hiervoor is het hout waterafstotend gemaakt. Natuurlijk moet je dan nog steeds goed opletten want een klein scheurtje of een minieme naad in de vloer en het water kan alsnog in de vloer binnendringen. En dan gaat het hout werken met alle vervelende gevolgen van dien. Wil je dus een houten vloer, zorg dan dat je je heel goed laat informeren en voor een vakman kiest die het legt. Dan kun je lang van de warme uitstraling van deze mooie badkamervloer genieten.

Beton in de badkamer

Beton in de badkamer is uberhip en superstrak. Het maakt elke badkamer modern en geeft het een strakke, stijlvolle sfeer. Maar ook beton kan niet zomaar als vloer in de badkamer gegoten worden. Het heeft een speciale, waterdichte ondergrond nodig en de structuur en dikte van de betonlaag moet ook zo gekozen worden dat het geschikt is voor de badkamer. Ook bij een betonvloer in de badkamer geldt dus dat je het door een echte vakman moet laten leggen.

Tegels of natuursteen voor de badkamervloer

En dan zijn er natuurlijk nog de tegels voor op de vloer van de badkamer. Zowel gebakken tegels als natuursteen kunnen gebruikt worden voor een badkamervloer. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, ideaal met vloerverwarming en, mits goed gelegd, vormen een waterdichte vloer. De keuze in tegels en natuursteen is immens. Van een strakke tegel tot een vloer van Portugese tegels, alles is mogelijk. De grootste moeilijkheid zal dus de keuze zijn!

Advies nodig voor de vloer in jouw badkamer?

Natuurlijk kun je voor advies en hulp bij het maken van de keuze in de vloer voor jouw badkamer bij een woonstyliste van MrWoon terecht. Met veel voorbeelden, kleurstalen en een indrukwekkende dosis creativiteit helpen ze je graag op weg zodat jij straks een badkamervloer hebt waar je heel lang heel blij mee zult zijn!

Beelden: Pinterest, Faaabafa, House Design ideas

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Vloeren voor in de badkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: