Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Hoe knap je een trap op?

27 september 2018

De trap, dat was wel het ondergeschoven kindje van ons pas gerenoveerde huis. Toen we dit huis kochten wisten we dat we het goed onder handen moesten nemen. Van de kelder tot de zolder is er in geklust, geschilderd en verbouwd. En al die vakmannen liepen over de trap. Vandaar dat het opknappen van de trap nog lang niet aan de orde was. Tot nu…

Zoveel opties…

Nu alles klaar is, moet de oude trap echt opgeknapt worden. Zowel de dichte trap naar de eerste verdieping als de open trap naar de zolder. Maar hoe gaan we dat doen? Of laten we het doen? Er zijn zoveel mogelijkheden om de trap weer mooi te maken, dat het wel even duurde voordat we een keus hadden gemaakt.

Trap verven en een loper plaatsen

De trap verven leek het snelst en meest eenvoudig. Maar een geverfde trap zonder trapbekleding is vrij kaal en enorm gehorig. Zachtjes de trap op of af is dan best een uitdaging. Daarom overwogen we een loper op de dichte trap. Zo’n mooie dikke loper met roedes en een stoere bies aan de zijkant. Mooi, stijlvol, functioneel en duurzaam. Want als je een loper van goede kwaliteit kiest, kan die flink wat jaren mee.

Traptreden bekleden met hout, staal of PVC

Een alternatief was het bekleden van de traptreden. Ook hier is enorm veel keuze in zoals houten overzettreden, trapbekleding van staal of van PVC. Ook bij hout en staal is het natuurlijk gehorig maar ze hebben wel een bijzondere uitstraling. De PVC trapbekleding bleek heel functioneel te zijn; geluiddempend, sterk, gemakkelijk schoon te maken én in heel veel kleuren en dessins. Dus ook in een betonlook of houtlook!

Interactieve trapverlichting bij een industriële trap

Uiteindelijk kozen we voor de PVC trapbekleding in betonlook. Ons interieur is vrij strak en modern en daar past zo’n industriële trap heel goed bij. Bovendien waren we verliefd geworden op de interactieve trapverlichting. Per traptrede is dan een led-lamp ingebouwd en zodra in het donker op de trap wordt gelopen, gaan stuk voor stuk de lampjes aan en even later weer uit. We hebben dus altijd een veilige trap omdat het nooit donker is. En doordat ze vanzelf aan- en uitgaan en het led-verlichting is, is het nog duurzaam ook!

Stalen trapleuning

Bij die moderne trapbekleding en trapverlichting wilden we ook een andere trapleuning. De trap zelf wordt heel bijzonder, daar hoort dan ook een bijzondere leuning bij. De keus is gevallen op een stalen leuning die we laten monteren zodra de oude trap helemaal opgeknapt is. Dat opknappen laten we trouwens doen door de vakman. Want dat PVC is mooi mits het mooi gelegd wordt. Net als dat die verlichting wel goed geïnstalleerd moet worden. En dat zien wij onszelf niet doen.

Stoere trap dankzij stylingsadviezen bij MrWoon

Verrassend genoeg is er voor het opknappen van een trap dus heel veel keus. Meer dan we hadden verwacht. En omdat de trap toch best in het oog valt, wilden we dit mooi laten aansluiten bij de rest van het interieur. Dat is goed gelukt dankzij de stylingsadviezen en tips van de interieurstyliste bij MrWoon. Zij hebben ons ook de vakman geadviseerd die binnenkort onze oude trap gaat opknappen. Binnenkort is ons huis dus echt af, met de trap als stoere afsluiter.

Bron: copyright MrWoon

Gratis afspraak over Hoe knap je een trap op??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: