Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Handige opbergruimte

20 september 2018

Foto’s van interieurs in magazines en op internet zien er heel stylish en opgeruimd uit. Maar in praktijk slingert er al snel van alles rond; tijdschriften, speelgoed, recepten, handschoenen en sjaals, tassen, zonnebrillen…. Logisch want in huis moet gewoon geleefd worden. Maar om te voorkomen dat je je nek breekt over alle troep, zorg je natuurlijk voor handige opbergruimtes. Die het liefst ook nog passen in jouw interieur. Want zo’n stylish look, dat is toch wel heel leuk ;-).

Wandrek voor tijdschriften

Heb je niet zoveel ruimte om een kast neer te zetten voor de boeken of tijdschriften, denk dan eens aan een leuk wandrek waar je de tijdschriften in kwijt kan. Als je dit afstemt op het materiaal dat je ook in jouw interieur gebruikt, dan vormt het een stijlvol geheel.

Op maat gemaakte wandkast

Heb je wel een hoge wand of voldoende ruimte, dan is een wandkast ideaal. Je kunt een standaard kast kiezen als die qua maat, materiaal en look goed bij jouw interieur past. Maar heb je een onhandige maat of wil je de ruimte gewoon optimaal benutten? Kijk dan eens of je van de wand zelf een kast kunt maken. Met horizontale en verticale planken deel je de kast precies zo in als jij dat wilt. Wat grotere vakken voor mooie accessoires of een designobject om te showen en smallere vakken om de boeken of tijdschriften in te plaatsen.

Tafel met opbergruimte

Een klassieker is natuurlijk een tafel met opbergruimte. Die heb je echt in alle mogelijke stijlen; van retro en vintage tot ultrahip of heel erg strak en stoer. Ze zijn er met tafelbladen waaronder ruimte is, leuke laatjes in de tafels of grote bakken onder de tafel. En natuurlijk met planken onder een salontafel. Let wel op als die opbergruimte niet afgesloten is; voor je het weet heb je dan daar weer rommel. Schaf je daarvoor echter leuke mandjes aan, dan is dit probleem ook weer opgelost.

Leuke mandjes

Die mandjes zijn sowieso ideaal. Van stoer staaldraad, leuk gevlochten riet of een mooie stof, de keuze hierin is echt eindeloos. Laag, rond, vierkant, hoog, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. En dat is maar goed ook, want zo is er altijd wel een geschikt mandje dat in jouw interieur past!

Opbergmeubels in de gangen

Gangen zijn ook van die plekken in huis waar het in een oogwenk een grote rotzooi wordt. Maar met een hoog opgehangen rek waar je mandjes op plaatst of een laag opbergmeubel is dat zo opgelost. En kies je voor zo’n opbergmeubel waar je ook op kunt zitten, dan is dat natuurlijk heel handig met het aantrekken van schoenen.

Meer inspiratie of leuke voorbeelden?

Kortom, opbergruimte creëren hoeft niet een noodzakelijk kwaad te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je altijd voor iets kunt kiezen dat zowel praktisch als mooi is. Zodat jij zelfs bij de opbergers de gekozen interieurstijl kunt handhaven. Zoek je daarvoor meer inspiratie of leuke voorbeelden? Hoor dan eens wat onze woonstylisten je kunnen adviseren. Kom je snel langs?

Foto's: Pinterest

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Handige opbergruimtes?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: