Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Betonvloer zonder beton!

13 september 2018

Een betonvloer is zonder twijfel een van de meest populaire vloeren; stoer, robuust en het combineert heel goed met tal van woonstijlen. So far, so good dus. Maar beton is niet voor elke woning en voor elke ruimte geschikt. In dat geval kies je voor de betonlook!

Alternatieven voor een betonvloer

Of een echte betonvloer mogelijk is hangt onder meer af van het soort huis, de fundering en de ondergrond. Is het niet mogelijk of wil je gewoon geen echt beton, dan zijn er genoeg alternatieven die wel dezelfde uitstraling bieden.

Een vloer geschikt voor jouw woonsituatie

Betonlook is namelijk mogelijk in verschillende vloeren zoals tegels, pvc, marmoleum en laminaat. Behalve dat deze vloeren heel praktisch zijn, zijn ze ook heel natuurgetrouw. Ofwel, je hebt nog steeds de woonsfeer die je wilt maar dan met een vloer die ook geschikt is voor jouw woonsituatie!

Marmoleum in betonkleuren en -dessins

Kies je bijvoorbeeld voor marmoleum, dan heb je de keuze uit tal van betonkleuren en dessins en profiteer je van de voordelen van een marmoleumvloer. Die kun je namelijk fijn boven vloerverwarming of vloerkoeling leggen, is makkelijk te plaatsen, kan goed tegen een (flink) stootje, is gemakkelijk schoongemaakt en werkt bovendien geluidsdempend.

PVC in betonlook

PVC vloeren hebben eigenlijk dezelfde voordelen als vloeren van marmoleum en zijn er ook in betonlook. Het grote verschil tussen pvc en marmoleum is vooral het materiaal; marmoleum is van natuurlijke producten gemaakt terwijl pvc een kunststof product is. De prijs verschilt daardoor dus ook; marmoleum is per vierkante meter wel wat duurder dan pvc.

Of kies voor laminaat of tegels met een betondessin

Ook in laminaat en met tegels kun je voor betonlook kiezen. Net als met de andere vloeren zijn ze voorzien van een betonprint waardoor ze heel echt overkomen. Wel hebben zowel laminaat als tegels natuurlijk niet zo’n goede akoestische eigenschap als marmoleum of pvc. Laminaat beschadigt bovendien wat sneller en is minder duurzaam doordat het wat eerder slijt. Wil je nu wel een betonlook in huis maar houd je er ook van om regelmatig van woonstijl te variëren, dan is deze vloer dus een prima keuze.

Welke vloersoort in betonlook past bij jouw interieur?

Het mooie van al die soorten vloeren in betonlook is dat ze heel natuurlijk ogen. Eigenlijk moet je dat gewoon eens zelf beoordelen. Dat kan in de winkels van MrWoon. De interieurspecialisten kunnen je dan meteen antwoord geven op al jouw vragen en je adviseren welke vloersoort in betonlook het beste past bij jouw interieur. Maak jij de afspraak?

Beelden: Therdex, Fresco, Vivafloors

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Betonvloer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: