Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Overloop op zolder, handige tips

12 september 2018

De overloop van de zolder is het niemandsland van het huis. Te klein om er een echte kamer van te maken en groot genoeg om er voldoende rommel te creëren. Maar dat kan anders, met slimme oplossingen maak je ook van de overloop een fijne, functionele ruimte in huis.

Schuine wanden? Deurtjes!

Heb je een huis met een schuin dak, dan heb je ongetwijfeld ook schuine wanden op zolder. En zeer waarschijnlijk zijn die schuine wanden er ook op de overloop. Een voortdurende bron van ergernis als je ze niet goed benut. Want als het alleen maar loze ruimte onder een schuine wand is, stoot je je hoofd ertegen en kun je nooit iets vinden. Maak daarom deurtjes onder die schuine wand en je hebt al snel kastjes op maat. De plek waar je die kampeer- en kerstspullen na gebruik weer voor de rest van het jaar kunt opbergen.

Gordijn als kastdeur

Een kast op een overloop zou ideaal zijn maar vaak is het daarvoor net te klein, te laag of te schuin. Hang daarom als alternatief eens een gordijn op, bijvoorbeeld voor de plek waar de wasmachine en droger staan. Die apparaten en alle wasmiddelen, wasmanden en andere spullen die op die plek altijd staan, zijn direct aan het oog onttrokken. Het gordijn schuif je gemakkelijk opzij dus het neemt geen extra ruimte in. En als je voor een effen kleur kiest die past bij de vloer of de raamdecoratie van de overloop, is het nog een mooi geheel dat rust uitstraalt ook.

Daglicht met een draaikiepraam

Is de overloop een donkere plek? Dan doet licht al wonderen. Laat in het zolderdak door een erkend vakman een draaikiepraam installeren en kies voor raamdecoratie die je erin plaatst met het handige EasyClick systeem . Je hebt dan direct daglicht en kunt het alsnog verduisteren als je dat wilt zonder dat de gordijnen of lamellen onnodige plek innemen.

Meer tips of ideeën? Kom dan eens langs!

Natuurlijk is het helemaal afhankelijk van het soort woning dat jij hebt en de bouwtechnische situatie of je kastdeurtjes kunt plaatsen en of een dakraam tot de mogelijkheden behoort. Daarom is het altijd belangrijk dat je je voor die vragen goed laat informeren door erkende vakmensen. Wij vertellen je graag wat er allemaal nog meer mogelijk is met de overloop en als het ingrijpende ideeën zijn, welke vakman je daar dan bij kan helpen. Mogen we eens met je meedenken? Laat het ons weten en boek een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking in de woonwinkel bij jou in de buurt.

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Zolderoverloop?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: