Herfstsfeer in huis

05 september 2018

De warme kleuren van de herfst geven jouw interieur een heel andere sfeer dan het zomers had. En nu de avonden korter worden en we met elkaar knus binnen gaan zitten, is het ook echt weer het moment om het interieur onder handen te nemen. Bijvoorbeeld door de herfstsfeer in huis te halen!

Aangepast op het seizoen

De warme herfstkleuren en het zachte daglicht zorgen ervoor dat je op mooie herfstdagen buiten heerlijk nog van de natuur kunt genieten. Maar, diezelfde sfeer kun je ook zonder al te veel moeite naar binnen halen! Een paar kleine aanpassingen in huis zodra de seizoenen wisselen en de woonsfeer is aangepast op jouw stemming of naar de tijd van het jaar. Zoals nu dus de herfstsfeer.

Accessoires in herfstsfeer

Knusse avonden in een sfeervol interieur, dat is iets waar je vast wel warm voor loopt! En met de juiste accessoires kun je die sfeer precies zo bepalen als jij wilt. Zo kies je voor een herfstsfeer in huis voor kussentjes in warme herfsttinten en zet je mooie schalen met kaarsen in dezelfde kleurensamenstelling op tafel. Dit kost weinig moeite en is bovendien zo weer opgeruimd als de kerstperiode aanbreekt en je klaar bent met de herfstsfeer.

Raamdecoratie voor kortere, killere dagen

Typerend voor de herfst zijn natuurlijk de kortere dagen. En als het vroeger donker wordt, gaan binnen weer eerder de lichten aan. Zorg dan dat je raamdecoratie hebt die voldoende privacy biedt. Dat kan met gevoerde gordijnen of raamdecoratie in verduisterende stoffen. Gevoerde gordijnen zijn ook prettig als de herfstavonden killer worden. De voering isoleert namelijk uitstekend waardoor de warmte van overdag niet snel verdwijnt.

Wintergordijnen: dikker en gevoerd

Iets wat we steeds vaker zien, is dat mensen wintergordijnen en zomergordijnen hebben. Wintergordijnen zijn er voor de donkere, koudere dagen wanneer we lekker binnen op de bank wegkruipen. Door in de herfst de lichte gordijnen te vervangen door dikkere, gevoerde gordijnen ondergaat je interieur een ware metamorfose. En in het voorjaar wissel je ze gewoon weer om voor de lichtere gordijnen van bijvoorbeeld natuurlijke stoffen.

Velours gordijnen

Mooie stoffen voor wintergordijnen zijn natuurlijk velours gordijnen of gordijnstoffen met echt wol erin verwerkt. En de kleuren zijn daarbij ook heel bepalend; zo zijn warme roodtinten, goud en bruin of diepblauw dé kleuren voor deze tijd van het jaar.

Inspiratie opdoen voor een sfeervol herfstinterieur bij jou thuis?

Wil je inspiratie opdoen om ook een herfstsfeer bij jou thuis te creeëren? Kom dan eens langs in een van onze winkels. We hebben een heel ruim assortiment aan raamdecoratie, bijpassende kleden en accessoires om elk interieur sfeervol in te richten of aan te passen. En wens je daarbij advies, dan hoef je het ons maar te vragen. Zien we je snel?

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Herfstsfeer in huis?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: