Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Rust in de kinderkamer

31 augustus 2018

Rustige kinderkamer, sfeervol en slim ingericht

Een drukke kinderkamer kan zomaar een kleine stuiterbal. En ook al ben je dol op je kind, een overdaad aan prikkels is niet fijn voor jouw kind en dus ook niet voor jou. Rust in de kinderkamer is daarom geen slecht begin als je een fijne, prettige plek wilt creëren. Of dat nu in de babykamer is, een kamer voor een kleuter of een tienerkamer.

Kleur in een kinderkamer

Wat kleur betreft kun je in een kinderkamer heel veel kanten op. Het kan wit zijn of uitgevoerd in zachte tinten maar je kunt ook een hardere kleur kiezen zoals helderblauw of knalgeel. Als je de rest van de kamer daar zorgvuldig op afstemt ontstaat er een vrolijke sfeer. En met de juiste meubels en accessoires krijg je zo balans en sfeer in de kinderkamer zodat jouw kind er graag wil verblijven. Heerlijk toch?!

Rustige basis met zachte tinten

Kies je ervoor om de basis van de kinderkamer rustig te houden, ga dan voor een zachte tint op de vloer, wand en in de raamdecoratie. Pasteltinten, zachtgrijs, gebroken wit of gewoon neutraal wit is daar heel geschikt voor. Kies bijvoorbeeld voor een tapijt in een tint die past bij de muren of zoek als je een houten vloer hebt, een zacht kleed om in de kamer neer te leggen.

Of een opvallende kleur

Wil je een opvallende kleur, zorg dan dat het niet overheerst. Verf bijvoorbeeld één wand in die hardere kleur. Of ga voor een duo-toon en schilder de onderste helft in een donkerder of fellere kleur met daarboven weer een rustige tint. En stem je vervolgens de raamdecoratie op een van die twee kleuren af, dan heb je een smaakvolle basis waarmee je het weer mooi verder kunt inrichten.

Kleurrijke accenten in de kinderkamer

Want juist met die inrichting kun je de smaakvolle details toevoegen. Heb je een hele rustige basis door een lichte kleurkeuze, dan kun je er kleur en sfeer in aanbrengen met accenten in hardere tinten. Het blijft tenslotte een kinderkamer dus wat kleur mag er best wel in! Kijk eens naar een leuke afbeelding voor op de wand of fel gekleurde bakken waar je het speelgoed in opruimt. Zorg je ervoor dat deze accenten passen bij de muren of raamdecoratie, dan weet je zeker dat je de eenheid in de ruimte bewaart.

Slimme en mooie opbergers

Ook de opbergers zijn een belangrijk element in de kinderkamer. Er is daar altijd genoeg op te ruimen! Heb je een vakkenkast in de kamer, kijk dan naar bakken die je erin plaatst. Handig voor al die kleine stukjes speelgoed die je toch ook ergens kwijt moet. En doordat ze er zijn van felle kleuren tot zachte tinten maar ook in stof, plastic of houtlook kun je ze helemaal afstemmen op de rest van de inrichting. Ideaal dus omdat het zo een geheel vormt met de rest van het interieur en daarmee die rustige sfeer behouden blijft.

Advies voor een gezellige, rustige kinderkamer?

Ben jij nog aan het zoeken hoe je de kinderkamer gezellig, leuk maar ook rustig inricht? Of wil je die zoete babykamer een metamorfose geven naar een leuke kleuterkamer? Vraag dan eens tips aan een van onze woonstylisten. Voor elke type kinderkamer hebben zij leuke ideeën. Kom je snel langs?

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
Beelden: Pinterest, Woonblog
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Rust in de kinderkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: