Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Romantische woonsfeer

23 augustus 2018

Weer verliefd op jouw interieur met een romantische woonsfeer

Wil je weer verliefd worden op je eigen huis? Kies dan voor de romantische woonsfeer! Zachte pastels, wit, lieve decoraties, bloemen en bloemenprints en natuurlijk kleden op de bank of de vloer. De romantische woonsfeer is vrouwelijk, ademt de sfeer van vroeger maar past helemaal in het interieur van nu!

Zachte kleuren

Voel jij je thuis in een romantisch sfeertje? Dan houd je vast ook van zachte kleuren. Pasteltinten, roze, zacht grijs en natuurlijk wit zijn prima wandkleuren om een goede basis voor deze woonstijl te creëren en combineren mooi met een houten vloer. Want dat is toch wel de meest gekozen vloersoort in dit interieur.

Houten vloer en houten meubels

Een houten vloer in een lichte tint of whitewash is een sfeervolle en rustige basis. Ideaal dus voor een romantisch interieur. Of je nu voor een meer Scandinavisch sfeertje gaat met veel wit en hout in de meubels en aankleding of liever een brocante sfeer creëert, het past vrijwel overal bij!

PVC of toch tegels?

Natuurlijk kun je ook met andere vloeren een romantische sfeer creëren. Zo doen vanzelfsprekend PVC-vloeren in houtlook het heel goed in deze woonstijl. Maar ook natuurstenen tegels in een donkere tint vormen een mooie ondergrond voor deze woonsfeer. Zorg wel dat je dan ook een kleed op de vloer legt om het harde van de vloer een wat zachtere look te geven.

Raamdecoratie voor een romantisch sfeertje in huis

De juiste raamdecoratie beïnvloedt eveneens de sfeer in het interieur. In-betweens bijvoorbeeld filteren het daglicht heel subtiel waardoor de ruimte van zichzelf al een zachte uitstraling krijgt. En met dikkere gordijnen, zoals velours, krijgt het interieur weer een heel ander soort zachtheid. Hebben de gordijnen een subtiele glans, dan springen ze wat meer in het oog en krijgt de romantische sfeer nog meer stijl.

Rust en eenheid

Overigens wordt romantisch vaak geassocieerd met veel tierelantijntjes maar dat is absoluut geen kenmerk van deze woonstijl. Deze sfeer ademt eerder rust en eenheid doordat de verschillende elementen mooi op elkaar zijn afgestemd. Wil je bijvoorbeeld een interieur in overwegend wit? Dat kan prima! En hout combineren met wit en grijs? Ook goed.

Bloemenprints en brocante

Natuurlijk passen bloemenprints en roze details wel heel goed in de romantische woonsfeer. Een mooie grote vaas met bloesemtakken op een houten dressoir in mid century design geven een hele eigen, warme sfeer aan de ruimte. Sowieso doen oudere details het goed in deze woonstijl. Naast dus mid century past ook brocante hier altijd bij. Brocante kan van alles zijn; gebruikte meubels of accessoires die je op de kop hebt getikt op, natuurlijk, een brocantemarkt en die het romantische sfeertje een boost geven.

Houd jij ook van een romantische sfeer? Laten we dan snel afspreken!

Het leuke van een woonsfeer is dat het nooit zo zwart-wit is, en dus ook niet bij een romantische woonsfeer. Wil je een Scandinavisch, landelijk of klassiek interieur een romantisch sfeertje geven? Dan kan dat door te kiezen voor de juiste details en kleuren op muren en in raamdecoratie. Bij MrWoon vind je daar tal van voorbeelden van en onze interieurstylisten helpen je graag met voorbeelden en tips. Benieuwd wat ze jou zullen adviseren? Dan moet je toch maar eens snel een afspraak met ons maken ;-).

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Beelden: Nieuwe wonen, Vest
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Romantische woonsfeer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: