Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Deel je ruimte op met raamdecoratie

22 augustus 2018

Slimme inrichtingstips voor open ruimtes zijn altijd welkom! En…. ze hoeven niet ingewikkeld te zijn. Want een extra kamer creëren betekent echt niet dat je meteen een aannemer of handige klusser hoeft te zoeken. Een paar roomdividers die je zelf plaatst et voilá, klaar is de aparte ruimte.

Van studentenkamer tot ruime loft

Of je nu in een ruime loft woont of in een kleine studentenkamer, als je alles moet doen in een ruimte is het handig om die op te delen. Zo kun je bijvoorbeeld slapen scheiden van studeren of een subtiele scheiding aanbrengen tussen een werkhoek en de zithoek. En die ruimte opdelen, dat doe je dus met een scheidingswand ofwel roomdivider.

Paneelgordijn als roomdivider

Een roomdivider kan gemaakt worden van een kast. Handig want daarin kun je direct spullen opbergen. Maar dat is ook best wel massief en soms wil je zo’n roomdivider op een plek waar een kast gewoon niet mooi staat. Dan kies je voor een paneelgordijn. Een paneelgordijn laat je op maat maken en in de stof die jij kiest. Van transparant tot verduisterend en in elke kleur en met elk dessin. Bovendien neemt een paneelgordijn veel minder ruimte in dan een kast waardoor je uiteindelijk meer woonruimte overhoudt. Superpraktisch dus!

Of een gordijn aan een stoere roede

Behalve de paneelgordijnen kun je ook gewone gordijnen kiezen om de ruimte op te delen. Je hangt aan het plafond heel subtiel wat rails om daaraan mooie transparante gordijnen te hangen. Is de ruimte wat robuuster ingericht, bijvoorbeeld in een urban woonstijl? Dan is zo’n grote stalen gordijnroede natuurlijk helemaal stoer!

Jaloezieën in de kamer

Ook jaloezieën kunnen gebruikt worden als roomdivider. Je hangt ze gewoon op of plaatst ze in een frame dat je op maat laat maken. Heb je een modern interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën in een houten frame een echte aanrader! Wat jaloezieën als roomdivider extra leuk maakt, is natuurlijk de mogelijkheid om deze raamdecoratie net zo open of dicht te zetten als jij wilt. Wil je er weer een grote ruimte van maken? Dan trek je het ‘scherm’ omhoog. Wil je een subtiele doorkijk zodat je in alle ruimtes profiteert van het licht? Dan kantel je ze een beetje schuin. En voor totale privacy gaan ze gewoon helemaal dicht.

Ook voor kantoor

Zo’n roomdivider is natuurlijk harstikke handig voor thuis maar ook voor kantoor. Want zo’n kantoortuin lijkt vaak ideaal en heel erg trendy, maar soms heb je gewoon even wat afzondering nodig. Om te vergaderen of omdat je een plek wilt waar mensen even kunnen relaxen rond het koffieapparaat. Ook dan is het mogelijk om de ruimte op te delen in meerdere ruimtes via raamdecoratie.

Advies over raamdecoratie als roomdivider?

Kortom, met raamdecoratie als roomdivider kun je letterlijk alle kanten op. Kun je echter zelf niet zo goed bepalen wat de beste optie voor jouw woonsituatie is? Vraag ons dan om advies! In elke winkel van MrWoon kun je een interieurspecialist spreken die je graag tips geeft over hoe jij jouw ruimte het beste kunt opdelen.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Beelden: Toppoint, Willies
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Deel je ruimte op met raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: