Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woonkeuken in beeld

16 augustus 2018

Een woonkeuken is natuurlijk dé plek in huis. Daar gebeurt het; daar wordt gekookt, gegeten, gepraat, gelachen, huiswerk gemaakt en geknutseld. In de keuken ontbijt je samen, wordt in de middag dat kopje thee klaargezet en blijf je in het weekend nog lang natafelen met vrienden. Het spreekt dus voor zich dat een woonkeuken sfeervol en functioneel moet zijn en dat de woonstijl ook daar doorgevoerd mag worden.

Slimme inrichting

Als een groot deel van het gezinsleven zich in de keuken afspeelt, is dat heel waarschijnlijk ook de plek waar al snel een enorme rotzooi kan ontstaan. Zeker als er ook uitgebreid gekookt is, kan het lijken alsof die spreekwoordelijke bom erin is ontploft. En dat is niet handig voor de sfeer. Begin daarom bij de keuken met een slimme inrichting; zorg dat er voldoende werkruimte én opbergruimte is. Daar heb je vervolgens elke dag plezier van!

Accessoires in een kleurthema

Een andere manier om rust in de woonkeuken te creëren is door het handhaven van een kleurthema. Kies bijvoorbeeld voor accessoires in dezelfde kleur of dezelfde kleurtoon. Zo voorkom je dat het een allegaartje wordt wat een rommelige indruk geeft.

Opgeruimd aanrecht

Vaak belanden de post, lijstjes en kleine prullen op het aanrecht om steeds maar van links naar rechts geschoven te worden. En werk je met verse kruiden, dan staan die potjes er ook nog tussendoor. Met een rek aan de wand of plankjes tegen de muur heb je snel alles aan de kant en een opgeruimd aanrecht! Op zo’n plank kun je de kruiden rustig laten groeien en post of lijstjes die nog niet weggegooid mogen worden, hang je met een knijpertje snel aan het wandrek. Easy-peasy!

Bordje, bordje aan de wand

Houd jij van decoratie in de keuken? Denk dan eens aan die mooie oude borden! Je vindt ze op rommelmarkten of bij antiekzaakjes. Of misschien heb jij ze zelf wel uit een erfenis. Dat servies is te mooi om achterin de kast te bewaren. Dus waarom hang je ze niet aan de wand? Borden van verschillende grootte maar wel in een bijpassende stijl, bijvoorbeeld allemaal in wit-blauw of uit de Art Deco-tijd, zijn een echte eyecatcher in de woonkeuken. En ze hangen nog op veilige hoogte ook…

Vloer in de keuken

Een keuken vraagt wel om praktische oplossingen. Zo is het handig om een vloer te kiezen die tegen een stootje kan en gemakkelijk schoon te maken is. PVC is bijvoorbeeld ideaal in de keuken en doordat het in vrijwel elke look te krijgen is, kan het daarmee net lijken of je tegels of hout in de keuken hebt liggen.

En raamdecoratie voor het keukenraam

Ook de raamdecoratie kun je in de woonkeuken afstemmen op de gewenste woonstijl. Kies je bijvorobeeld voor de No Limits-stof, dan heb je een vocht- en schimmelwerende stof die geleverd kan worden in een vouwgordijn, paneelgordijn, rolgordijn en veel meer. Je hoeft je dus niet te laten beperken door het feit dat de gordijnen in de keuken komen te hangen!

Ook een sfeervolle woonkeuken?

Misschien denk je bij de inrichting van een woonkeuken alleen aan de keuze voor een koelkast, fornuis en vaatwasser maar dat zou echt een gemiste kans zijn. Zorg dat je ook voor de inrichting een fijne sfeer creëert die past bij het interieur en jouw woonsmaak. Wil je daarin advies? Kom dan eens langs bij ons woonwinkels.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Woonkeuken in beeld?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: