Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Hordeuren voor elke deur

08 augustus 2018

Het voorjaar en de zomer; heerlijk weer om buiten te genieten en om dat buitengevoel zo snel mogelijk en zo lang mogelijk naar binnen te halen. Maar daarmee halen we dus ook allerlei insecten naar binnen. En dat was nou net niet de bedoeling. Plaats je echter een hordeur, dan voorkom je dat. En het goede nieuws is dat er hordeuren zijn voor elke deur en elke woonsituatie.

Huisdieren en/of kinderen?

Want ook al lijken deuren op het oog misschien best wel veel op elkaar, toch zijn er voldoende verschillen. Denk maar eens aan een schuifpui, een enkele deur en zo’n dubbele deur. En dan hebben we het nog niet eens over deuren waar huisdieren door naar binnen en buiten moeten kunnen, of juist niet door naar buiten mogen en de kinderen die erdoorheen stormen zonder rekening te houden met die hordeur.

De pendel hordeur sluit vanzelf

Gelukkig zijn er dus veel verschillende soorten hordeuren. Zo is er bijvoorbeeld de pendel hordeur. Die klapt net zo makkelijk naar binnen open als naar buiten, precies zoals een ouderwetse saloondeur. Wel zo makkelijk als honden of katten erdoorheen moeten of er kinderen in huis zijn die geheid vergeten om de deur achter zich te sluiten. Bij de pendel hordeur is dat geen enkel probleem; die sluit gewoon vanzelf. En moet de deur tegen een stootje bestand zijn, dan is het ook nog uit te voeren in Petscreen; extra sterk huisdierengaas dat niet zo snel kapot gaat.

Scharnierende hordeur met slanke profielen

De scharnierende hordeur lijkt op de pendel hordeur maar opent slechts naar een kant. Dit is altijd tegenovergesteld aan de draairichting van de deur. Deze deur kan in allerlei soorten gaas uitgevoerd worden; van heel transparant tot heel sterk en ook in pollenwerend horrengaas. Een ander pluspunt van deze hor is de schopplaat die aan de onderkant bevestigd is. Hierin kan ook nog een honden- of kattenluik gemaakt worden. De scharnierende hordeur heeft slanke profielen die in elke gewenste RAL-kleur geleverd kunnen worden en heeft een stevige borstelafdichting om ook de kleinste opening af te sluiten voor insecten.

Schuifhordeur voor de schuifpui

Een schuifpui is dé manier om buiten bij binnen te betrekken. Zodra het ook maar even mooi weer is kan de schuifpui maximaal open. Maar dat vraagt ook om een hordeur die past in zo’n grote deuropening. De schuifhordeur is daarvoor gemaakt. Eigenlijk lijkt dit gewoon op een schuifdeur maar dan met gaas in plaats van glas. Deze hordeur is geschikt voor deuropeningen van 2 meter breed bij 3 meter hoog. Moet de hor een groter oppervlak bedekken? Dan kunnen twee deuren naar elkaar toe geplaatst worden. De schuifhordeur lijkt wel wat op een plissé hordeur omdat je het met de hand moet open- en dichtschuiven. Toch is het echt een heel andere hordeur met als grootste verschil het gaas dat erin zit; dit is transparanter en zorgt voor een betere ventilatie dan de plissé-variant.

Plissé hordeur; dé favoriet onder de hordeuren

Maar, de grootste favoriet is al jarenlang de plissé hordeur. Voor elk type deur is de plissé hordeur dé ideale oplossing. Deze hor is namelijk sterker, neemt weinig plaats in, is eenvoudig te bedienen, kan gemakkelijk geplaatst en verwijderd worden en als iemand het uit de rails loopt, is het zo weer teruggezet en in vorm gebracht. Het gaas is namelijk geplisseerd; zigzaggend geplooid waardoor het robuuster is. Ook is het profiel heel sterk; gemaakt van aluminium is het onderhoudsvrij en weerbestendig. Doordat het gaas geplisseerd is, is het iets minder transparant dan vlak gaas maar er kan nog steeds doorheen gekeken worden. Het voordeel hiervan is echter wel dat er niet zo snel tegenaan gelopen zal worden. De plissé kan ook tot 3 meter hoog geplaatst worden en tot 1,90 meter breed. Is de deuropening breder? Dan worden er twee plissé hordeuren tegenover elkaar gezet.

Kies de hordeur voor jouw woonsituatie, bij MrWoon

Met het ruime aanbod in hordeuren hoeft niemand meer ’s zomers binnen met de deuren dicht te zitten. Wil je weten welke variant in hordeuren het meest geschikt is voor jouw woonsituatie? Dan ga je het beste naar een woonwinkel van MrWoon. De adviseurs daar kunnen je alles over de verschillende horren vertellen en je een persoonlijk advies geven.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Hordeuren voor elke deur?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: