Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Neutrale kleuren saai? Welnee!

26 juli 2018

Neutrale kleuren saai in huis? Welnee!

Een prachtig, sfeervol interieur. Zo’n typering wordt meestal aan een ruimte gegeven waar overwegend neutrale kleuren gebruikt zijn. Tinten zoals grijs, wit, crème en bruin. Kleuren die misschien saai klinken maar bij een goede styling een ruimte juist sfeer en stijl geven.

Voor de langere termijn

Een accentmuur in knalroze of met grote botanische prints is heel leuk. Toch ben je daar vaak na een tijdje wel op uitgekeken. Geen punt als jij graag regelmatig de wand opnieuw schildert of behangt, maar als je daar geen zin in hebt kun je beter kiezen voor een kleurenpalet in huis waar je je langere tijd prettig bij voelt.

Boeiend door de gelaagdheid in het interieur

Neutrale kleuren vervelen namelijk niet snel. Integendeel, juist doordat het zulke kalme tinten zijn geven ze rust aan elk interieur en bieden veel mogelijkheden om te combineren. Zo kun je met bijvoorbeeld diverse wittinten een ruimte extra diepte geven. Zoals met witte tinten in raamdecoratie, wanden en kleden op de vloer. Dit creëert een verschil in structuur en een zekere gelaagdheid in de ruimte die blijft boeien.

Passend bij elke interieurstijl

Een ander voordeel van neutrale kleuren in huis is dat het goed combineert met elke interieurstijl. Of je nu een modern urbaninterieur hebt of juist een klassieke woonstijl, deze tinten doen het altijd goed. En wil je toch iets van kleur? Kies dan voor een kleurrijke accessoire of een mooie, grote plant. Juist het groen van planten komt in een interieur met neutrale kleuren extra goed tot z’n recht.

Perfecte basis voor design of kunst

Heb jij een mooi designobject in huis? Of een bijzonder kunstvoorwerp? Dan geef je dat met een neutrale basis alle aandacht die het verdient. Immers, een felgekleurde muur of een knallend gordijn trekt dan niet direct alle blikken naar zich toe. Die eer blijft voorbehouden aan dat bijzondere verzamelstuk die tegen een rustige achterwand extra opvalt.

Sfeervol, niet saai

Met gecombineerde raamdecoratie in dezelfde kleurtoon, wanden in een bijpassende tint en een vloer die daar ook bij past creëer je dus een rustige basis. En zelfs als je meubels kiest in dezelfde kleurtinten blijft het sfeervol en wordt het zeker niet saai. Zoek je toch accenten binnen die kleurstelling? Kijk dan eens naar verschil in structuur, een andere stof of een print in dezelfde kleuren.

Meer inspiratie? Kom eens langs!

Dacht jij dat neutrale kleuren in huis saai zijn? Nou, nee dus! Wil je nog meer inspiratie voor zo’n stijlvol interieur? Kom dan eens langs in een van de winkels van MrWoon. Een interieurspecialiste kan je er nog veel meer over vertellen en suggesties doen die passen bij jouw smaak en interieurstijl. 

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Neutrale kleuren saai? Welnee!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: