Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Rust in de slaapkamer, zo doe je dat!

27 juni 2018

Rust in m’n hoofd, dat begon met rust in de slaapkamer. Maar dat was niet zo makkelijk geregeld. Waar ik in de rest van het huis toch fijne ruimtes had weten te creëren, was de slaapkamer eigenlijk een bij-elkaar-geraapt-zooitje. Een bed dat al een verhuizing had overleefd, een kastje van de kinderkamer dat toen zonde leek om weg te doen en beddengoed dat door de jaren heen verzameld was. Dat de gordijnen hun beste tijd hadden gehad en de andere meubels niet eens meer op Marktplaats gezet hoefden te worden, mag duidelijk zijn.

Van rommelig en onrustig naar een oase van rust

Het was dus allang de hoogste tijd voor verandering, maar ik had geen idee waar te beginnen. Stap-voor-stap klinkt leuk, maar wat is die eerste stap? Voor mij was dat een gesprek met een interieurstyliste van MrWoon. Iemand die met een frisse blik naar die rommelige, onrustige slaapkamer kon kijken en mij tips kon geven hoe ik dat moest omtoveren tot die felbegeerde oase van rust.

Kleurenschema als basis

In dat gesprek werd mij al snel duidelijk wat mijn voorkeur heeft; zachte tinten en rustige kleuren die combineren met het hoofdbord van mijn bed. Dat kleurenschema werd de basis voor de inrichting; van de kleuren voor de wanden tot de gordijnen. En omdat ik graag sfeer en privacy wilde combineren, werden het transparante gordijnen met daarachter verduisterende rolgordijnen. Zo is er overdag een zacht licht in de slaapkamer terwijl het ’s nachts helemaal donker is en de buren niet naar binnen kunnen kijken.

Eenheid in kleuren voor rust in de ruimte

Zo’n kleurenschema bleek een heel handig uitgangspunt om een ruimte in te richten. Er moet veel gekozen worden; de muren, de vloer en de raamdecoratie. Maar met dat kleurenschema selecteer je snel welke kleuren wel en welke niet passen. En juist door met dat kleurenpalet te werken, ontstaat er een eenheid in de slaapkamer. En die eenheid, zo vertelde de styliste mij, is dé reden dat een ruimte rust uitstraalt.

Verduisterende rolgordijnen in de tint van het bed

Om die eenheid te vinden, koos ik verduisterende rolgordijnen in dezelfde kleur als het hoofdbord. Op de vloer is een zacht kleed gelegd dat qua kleur weer is afgestemd op het nieuwe beddengoed. Niet steeds dezelfde kleur want ik wilde een rustige slaapkamer, geen saaie! Maar juist die subtiele kleurschakeringen met een afwijkend accent geeft rust en oogt heel prettig. Precies zoals ik had gehoopt.

Relaxed met een goede basis

Nu de basis goed is, is het veel makkelijker geworden om de rest erbij te vinden. Zie ik nu een leuke lamp of een mooi kastje, dan vraag ik me eerst af of het wel past bij de kleuren van mijn fijne slaapkamer. Is dat niet het geval? Dan laat ik het gaan. Voor je het weet ontstaat er weer een allegaartje van spullen en die tijd is voorbij. Om rust te vinden moest ik eerst rust creëren in mijn slaapkamer. En dat is toch wel heel relaxed!

Ook persoonlijk advies voor jouw slaapkamer?

Wil jij ook persoonlijk advies voor meer rust in jouw slaapkamer? Of advies voor een prettige sfeer in een andere woonruimte? Boek dan ook een afspraak bij een van onze interieurstylisten in een winkel van MrWoon.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Creëer rust in de slaapkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: