Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Behangtrends 2018, dit zijn ze!

21 juni 2018

Dacht je dat behang echt passé was? Think again! Behang is weer helemaal hip. En dat is ook niet zo gek; je kunt nu uit het meest mooie, diverse en bijzondere behang kiezen. Behang is erg bepalend en kan snel voor een heel andere sfeer en uitstraling zorgen. En heb je eenmaal de smaak te pakken? Dan is het zo weer veranderd voor een nieuwe look. Benieuwd waar je dit jaar mee scoort? Wij zetten de behangtrends van 2018 voor je op een rij:

De accentmuur; een wand voor opvallend behang

Alle wanden behangen met een druk patroon of opvallende print is zelfs voor de meest extravagante types wel te veel van het goede. Kies daarom een wand waar je als statement een opvallend behang op plakt. Dat wordt de accentmuur. Welke muur dat wordt hangt af van het soort behang en de ruimte; is het erg donker behang? Kies dan voor de wand tegenover de ramen. Is de ruimte niet zo diep? Dan kun je een zijmuur met een opvallende print behangen zodat de kamer wat langer lijkt.

Botanische prints op het behang

Botanisch is op meerdere vlakken een absolute trend dit jaar. Niet zo vreemd dus dat je het ook op het behang tegenkomt! Van palmbomen en grote bladeren tot een subtiel groen bladmotief, met een botanische print op het behang geef je elke ruimte een frisse look. Een woonstijl waar dit behang heel mooi bij staat is urban of industrieel; de botanische print geeft de ruimte dan een urban jungle-effect.

Behang met geometrische figuren

Absoluut opvallend is het behang met geometrische figuren. Afhankelijk van het soort figuur kan het al snel druk worden op de muur dus let goed op hoe je dit combineert in de ruimte. Laat bijvoorbeeld de kleur terugkomen in accessoires of in een groot meubelstuk. Er zijn ook wat meer subtiele geometrische prints zoals een ruitjespatroon dat doet denken aan kleine tegeltjes op de wand, die oud-Hollandse witjes. Zo’n print staat heel mooi in een Scandinavisch of basic inrichting.

Structuurbehang

Bij structuurbehang denk je misschien aan het vliesbehang, maar er is veel meer behang met een mooie structuur. Van heel fijn tot wat grover, dit behang met structuur geeft elke ruimte meer sfeer. Heb je al veel planten in huis en natuurlijke materialen? Dan combineert dit behang daar heel goed mee.

Lambrisering van behang

Heel verrassend is het behang dat lijkt op lambrisering; van die bewerkte panelen die vroeger op het onderste deel in kamers werden aangebracht. Tegenwoordig doe je dat dus gewoon met behang! Dat kan over een ander behang heen, maar ook over een geverfde wand waarbij je dan alleen het onderste deel van behang voorziet. Lambrisering maakt een ruimte wat klassieker en geeft instant sfeer. Het combineert heel goed met een moderne woonstijl.

Fotobehang; persoonlijk behang

Waarom zou je die prachtige foto in een lijstje of op canvas doen als je het ook op de hele wand kan plakken? Met fotobehang heb je een unieke wand. Natuurlijk bestaat er ook standaard fotobehang, bijvoorbeeld met de skyline van New York, de watervallen van Niagara of de grachten van Amsterdam. Fotobehang is de ultieme manier om de sfeer en woonstijl helemaal naar jouw hand te zetten.

Advies en uitleg bij behangen

Lijkt het je wel wat om ook een gaaf behang op een wand in jouw interieur te plakken? Kijk dan eens naar het ruime aanbod bij de winkels van MrWoon. Ook als je nog geen ervaring hebt met behangen is dat de moeite waard. De vakmensen in de winkels kunnen je namelijk heel goed uitleggen hoe je het beste kunt behangen zodat je altijd een mooi resultaat krijgt!

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Behangtrends 2018?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: