Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Nieuwe vloer kiezen

14 juni 2018

Ben je toe aan een andere vloer? Dan wil je vast weten hoe je nieuwe vloer kiest. Het is immers geen aankoop die je na een jaartje weer vervangt. Een weloverwogen keuze is dus belangrijk en daar helpen wij je hier graag bij!

Welke vloer past bij jouw manier van leven?

Bepaal eerst wat bij jullie leven past; heb je kinderen en/of huisdieren? Woon je in een appartement? Wil je vloerverwarming? Moet je rekening houden met een allergie? Dit soort details geven al de eerste richting van de vloerkeuze aan.

En bij welke woonstijl?

Bepaal vervolgens jullie woonstijl; is het bijvoorbeeld strak en modern, landelijk, Scandinavisch of juist urban? Of kies natuurlijk de woonstijl die je hebben wilt als je niet alleen de vloer maar ook de inrichting verandert. De vloer vormt immers een groot element in het interieur en is daarmee bepalend in de sfeer die de ruimte uitstraalt.

Waarmee wordt de vloer gecombineerd?

Tenslotte kijk je naar de kleuren en materialen die je wilt of al hebt uitgekozen; zijn de muren donker of juist licht? Komen er kamerhoge gordijnen in een felle, lichte of donkere tint? Of ga je juist voor houten of aluminium jaloezieën? De vloer is heel geschikt om een mooi contrast aan te brengen in kleur, materiaal en sfeer.

Kenmerken van de vloeren op een rij

Nu je een overzicht hebt gemaakt van de belangrijke details van het interieur, kun je bepalen wat voor soort vloer je nodig hebt op basis van de kenmerken van de vloer. En die kenmerken, die zetten we natuurlijk hier voor je neer:

Houten vloer

Een houten vloer geeft sfeer aan de ruimte, is gemakkelijk schoon te maken en dus handig bij allergieën. Let wel op dat je een houtsoort kiest die sterk is of waar krassen en butsen niet zo in opvallen als je ook kinderen of huisdieren hebt. Wil je vloerverwarming, dan is een houten vloer in enkele gevallen mogelijk. Hout is er ook in heel veel kleuren en tinten zodat je daarmee eenvoudig sfeer of contrast aan de ruimte kunt toevoegen.

Tegels of beton als vloer

Tegels en een betonnen vloer zijn ideaal bij kinderen, huisdieren en voor wie een allergie heeft of het gewoon makkelijk schoon wilt kunnen houden. Ook gaan ze goed samen met vloerverwarming. Maar heb je al veel harde materialen in huis zoals gestukte wanden en aluminium jaloezieën, dan wordt het met een tegelvloer of beton wel erg kil en hol. Je kunt dit dan oplossen door er raamdecoratie als gordijnen aan toe te voegen en een kleed neer te leggen.

Tapijt als vloerbedekking

Tapijt is altijd sfeervol, altijd warm en kan in vrijwel elke woonstijl. Maar…. wil je absoluut vloerverwarming kies dan voor een tapijt zonder ondervloer omdat het anders de warmte niet goed doorgeeft. En heb je kinderen of huisdieren? Kies dan voor kortpolig tapijt in een donkere, gemêleerde kleur en weet dat de stofzuiger jouw beste vriend zal worden ;-).

PVC of vinyl op de vloer

PVC, vinyl, linoleum en marmoleum zijn kunststofvloeren die in heel veel situaties ideaal zijn. Zo zijn ze gemakkelijk schoon te maken, werken goed met vloerverwarming, zijn zacht en daardoor ook voor kleine kinderen fijn om op te spelen. Ook past het in een appartement omdat ze geluid absorberen. Bovendien zijn deze vloeren er in elk denkbare print of uitvoering; van houtlook tot tegels met levensechte structuren maar ook in frisse tinten en warme kleuren.

Laminaat

Net als de kunststofvloeren is ook laminaat er in veel verschillende uitvoeringen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en in soms te combineren met vloerverwarming. Maar laminaat laat geluid wel harder klinken dus in appartementen moet het goed gelegd worden. En bij moderne woonstijlen zoals urban of industrieel kan het wat kil worden als je ook voor ‘harde’ raamdecoratie kiest. In dat geval is het verstandig om er gordijnen en een vloerkleed bij te kiezen zodat je wel van de vele voordelen van laminaat kunt genieten in het interieur dat jij wenst.

Liever samen met een interieurstyliste de vloer kiezen?

Vind je het aanbod vloeren nog steeds overweldigend? Geen probleem, dan helpen wij je graag persoonlijk bij de keuze voor de juiste vloer in jouw interieur. Maak daarvoor hier een afspraak met een interieurstyliste van MrWoon in een winkel bij jou in de buurt. We nemen dan stap voor stap de opties door en laten je meteen de diverse mogelijkheden in vloeren en het effect ervan op woonstijlen zien.  

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright Toppoint

Gratis afspraak over Nieuwe vloer kiezen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: