Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Leuke zolderoplossingen

07 juni 2018

Een zolder is superhandig als opslag maar met die schuine daken vaak niet heel geschikt voor een grote kamer. Tenzij… je het slim inricht of praktisch verbouwt. Wij zochten voor jou naar een paar leuke zolderoplossingen zodat je meer ruimte in huis hebt en de zolder als een echte fijne extra slaapkamer, badkamer of werkkamer kunt gebruiken.

Hub, Hub, Barba… Balkonraam!

Zoek je een superhandige oplossing voor meer licht én meer ruimte onder het schuine zolderdak? Kijk dan eens naar deze balkonramen. Van buitenaf zien ze eruit als een dubbel dakraam en van binnen bieden ze dus ook extra licht. Maar als je ze opent, heb je er ineens een heus balkon bij! Het bovenste deel van het raam klapt namelijk open als een dakraam en het onderste deel schuift uit waarbij er gelijk ook een hekwerk aan de zijkant opent. Hub, hub, Barbatruc, en dat gewoon bij jou op zolder!

Transformatie van de zolder

Zo’n balkonraam transformeert een donkere zolder naar een volwaardige kamer met veel licht, meer ruimte en de mogelijkheid om lekker buiten jouw kopje koffie te drinken. Of je het nu gebruikt als slaapkamer, werkkamer of de kamer verhuurt aan een student, je creëert zo een zolder waar je ook echt buiten kunt zijn. Qua raamdecoratie hoef je je overigens geen zorgen te maken want zowel rolgordijnen, plissés en Duette Shades® kunnen hiervoor gewoon op maat gemaakt worden en bevestigd met bijvoorbeeld de EasyClick.

Groot dakraam voor meer licht

Wil je wel meer licht maar hoef je niet per se ook buiten te kunnen staan? Dan is een groot dakraam ook een hele leuke oplossing voor de zolder. Van de bekende tuimelvensters tot daglichtsystemen, er zijn tal van mogelijkheden om meer daglicht op jouw zolder toe te laten zodat het een prettige plek is om te leren, werken of te ontspannen.

Zolder als tienerkamer of logeerkamer

Leuke zolderoplossingen zijn ook te creëren met de inrichting. Wil je er bijvoorbeeld een tienerkamer of logeerkamer van maken, kijk dan of je onder het schuine dak een leuke zitbank kunt plaatsen met daaromheen inbouwkastjes. Of je plaatst een hoog bed onder het zolderraam met daaronder een paar grote lades als extra opbergruimte.

Extra badkamer op zolder

Ben jij niet bang voor wat extra kluswerk? Overweeg dan eens om op zolder een extra badkamer te maken. Met een slimme inrichting kun je zelfs op een niet al te grote zolder een wastafel en douche laten inbouwen.

Advies voor vakmensen en stylingsideeën, bij MrWoon

Of je nu een groot dakraam, een balkonraam of een badkamer op zolder laat plaatsen, zorg altijd dat je dit via een echte vakman laat doen. Advies daarin en natuurlijk leuke stylingsideeën voor de inrichting en raamdecoratie kun je vrijblijvend opvragen bij een winkel van MrWoon. Wil je daarvoor langskomen? Maak dan hieronder een afspraak.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Leuke zolderoplossingen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: