Gordijnen met botanische prints

06 juni 2018

Een trend die al een tijdje rond sluimert is nu echt doorgebroken: de urban jungle! Deze hippe en groene woontrend staat voor interieurs met veel botanische prints en natuurlijke materialen. Subtiel in een interieur met planten en accessoires of stijlbepalend met grote prints. Wil jij ook deze aangename groene trend laten terugkomen in jouw huis? Dan kies je voor gordijnen met botanische prints!

In urban of Scandinavische interieurs

Een botanisch interieur combineert goed met verschillende woonstijlen. Zo is het een prettige toevoeging in een urban interieur waar vooral harde materialen zoals beton, staal en hout overheersen. Maar ook in de minimalistische Scandinavisch woonstijl doen botanische prints het goed.

Urban jungle

Het groen van buiten naar binnen brengen, dat is de essentie van deze woontrend. Vandaar ook de naam ‘urban jungle’. Naast planten en cactussen zie je in deze woontrend veel aardse tinten op de muren en wanden zoals mosgroen, donkergrijs of donkerblauw. Maar ook hout, kurk, jute en rotan worden veelvuldig gebruikt voor meubels en accessoires. En een vloer van beton of hout past hier ook altijd heel goed bij.

Gordijnen met planten

Heb jij geen groene vingers of is het in een kamer simpelweg te donker om veel planten te kunnen plaatsen, dan zijn gordijnen met prints van grote bladeren een goede oplossing. Ook als je wel planten in het interieur plaatst, doet zulke raamdecoratie het daarbij heel goed. Of wat dacht je van kamerhoge in-betweens met print van planten of bomen terwijl er buiten een grote plant staat?

Natuurlijke uitstraling bij katoen en linnen

Vanzelfsprekend kies je bij zo’n groen en natuurlijk interieur ook natuurlijke materialen voor de raamdecoratie. Kijk daarom eens bij de gordijnen van linnen of katoen. Deze stoffen geven de dessins van planten of bladeren een nog natuurlijker uitstraling.

Bij in-betweens, transparante of verduisterende gordijnen

Van in-betweens tot verduisterende gordijnen, er zijn talloze mogelijkheden om de raamdecoratie bij jouw interieur te laten aansluiten. Wil jij bijvoorbeeld graag die botanische print op een transparant gordijn, dan kun je ze mooi combineren met houten jaloezieën zodat je overdag voldoende licht kunt filteren en ’s avonds nog steeds volop van jouw privacy geniet.

Ook botanische prints in jouw interieur?

Ben je benieuwd hoe jij deze groene woontrend in jouw interieur kunt verwerken? Of wil je eens zien welke mogelijkheden er zijn in gordijnen met botanische prints? Kom dan langs voor een interieuradvies bij een van onze woonwinkels. Een styliste kan zowel ideeën aan de hand doen maar je ook gericht advies geven. Maak je snel een afspraak?

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Gordijnen met botanische prints?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: