Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vloertegeltrends 2018

31 mei 2018

We zijn alweer even in 2018 en in de vloertegels zijn opvallende trends gespot. Die delen we dus hier met jou! Waren vloertegels meestal strak, vierkant en kil, tegenwoordig zijn vloertegels veelzijdig en kleurrijk. Het maakt eigenlijk niet meer uit wat voor woonstijl je kiest, je kunt er altijd wel een passende vloertegel bij vinden!

Keramische tegels met print van natuursteen

Een vloertegel die al jarenlang populair is, is de natuurstenen tegel. Vloeren van marmer, graniet en leisteen zijn door de jaren heen in veel huizen geplaatst. Maar, deze tegels zijn vrij prijzig en, afhankelijk van de soort of uitvoering, ook best kwetsbaar. Gelukkig zijn er nu steeds meer keramische tegels met een print van natuursteen. Hardgebakken tegels dus in bijvoorbeeld marmerlook. Die zien eruit als natuursteen maar zijn wel goed bestand tegen krassen en vlekken. De kleuren en structuren van natuursteen worden er met een printer op aangebracht en zijn daardoor niet meer van echt te onderscheiden. Heel mooi en heel praktisch dus.

XL tegels

Grote, grotere en extra grote tegels waren populair en blijven populair. Deze tegels zijn niet alleen ideaal in badkamers maar doen het ook heel goed in strakke interieurs. En was zo’n 15 jaar terug een tegel van 60 x 60 cm al groot, je koopt ze nu in vrijwel elke maat. Zo zijn tegels van 120 x 75 of 120 x 120 cm niet heel bijzonder meer. Maar wel nog steeds bijzonder mooi!

Superhip: patchwork tegels

Een echt hippe trend in 2018 zijn de patchwork tegels. Tegels met leuke dessins in allerlei kleuren, tinten en patronen. Van Portugese, Spaanse en Marokkaanse tegels tot mozaïektegels maar ook moderne grafische patronen, bloemendessins en retro. Deze tegels zijn altijd al leuk geweest in de keuken of hal maar worden steeds vaker ook in de badkamer gezet of op een deel van de vloer van de woonkamer om die een andere uitstraling te geven.

Houtlooktegels: gemak en warme uitstraling ineen

Vloertegels zijn heel gemakkelijk doordat ze zo schoon te maken zijn, slijtvast en bovendien aangenaam met vloerverwarming. Dit gemak combineer je nu eenvoudig met de warme uitstraling van hout als je kiest voor houtlooktegels. Net als de tegels die natuursteen imiteren met een kwalitatieve print worden ook deze tegels voorzien van een natuurgetrouwe houten uitstraling. Zelfs het reliëf van hout en de knoesten kunnen aangebracht worden. Zo lijken en voelen deze keramische tegels net echt hout. En omdat ze ook in langwerpige maten beschikbaar zijn, is het net of je een houten plankenvloer hebt. Maar dan van tegels.

Welke vloertegel combineert met jouw favoriete woonstijl?

Het leuke van deze nieuwe trends in vloertegels is dat ze weer nieuwe mogelijkheden bieden voor de verschillende woonstijlen. Wil je eens bespreken wat er qua tegels mogelijk is voor jouw interieur of welke vloertegel past bij jouw inrichting? Kom dan langs voor een adviesgesprek met een van onze interieurstylisten. Je kunt dan meteen zien hoe de verschillende materialen voor de wand en het raam combineren met de tegels die jou het meest aanspreken.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Beelden: Design Booij, Salvatore, Tegelone
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Vloertegeltrends 2018?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: