Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Decoreer je thuiskantoor

17 mei 2018

We werken steeds vaker en steeds meer vanuit huis. Soms als afwisseling van kantoor, vaak ook gewoon als vaste werkplek. Die thuiswerkplek moet natuurlijk praktisch en ergonomisch verantwoord zijn, maar ook prettig, inspirerend en comfortabel. En daar kunnen wij jou bij helpen!

Prettige werkplek als basis

Zorg eerst dat je een prettige werkplek hebt, het liefst een plek in huis die je echt als jouw thuiskantoor kan inrichten. De keukentafel voldoet immers heus wel voor een keertje, maar als je vaak thuis werkt is dat niet ideaal. Heb je een eigen plek, kies dan ook voor een goede basis zoals voldoende opbergruimte, weggewerkte snoeren, een ruim bureau en vooral een goede stoel.

Wanddecoratie

Leuke decoratie op en rond jouw werkplek is inspirerend en geeft sfeer. Wanddecoratie bijvoorbeeld is daar altijd heel geschikt voor. Een mooi schilderij of foto’s van verre bestemmingen waar je nog eens naar toe wilt. Kaarten die je van jouw opdrachtgevers hebt gekregen nadat je een klus goed hebt opgeleverd. Of mooie quotes die je wilt bewaren. Dat kun je dan mooi op een wandbord prikken zodat je ze steeds ziet zonder dat het rommelig wordt.

Urban jungle: jouw thuiskantoor met planten

Natuurlijk plaats je ook planten in jouw thuiskantoor. Sowieso zijn planten goed voor de luchtvochtigheid in de ruimte maar ze zorgen er ook voor dat je je prettiger voelt en productiever wordt. Heb je geen ruimte om een grote plant neer te zetten? Geen nood, dan koop je een paar kleine plantjes en hang je ze op aan dat wandbord naast de leuke kaarten of mooie foto’s. Of kies voor een paar hangplanten en hang ze op verschillende hoogtes in zo’n vintage geknoopte plantenhanger en je hebt jouw eigen urban jungle bij je werkplek. Dit is bovendien heel leuk om te combineren met zo’n mooie in-between met een grote botanische print!

Sfeer tijdens het werken thuis

De sfeer in jouw kantoor thuis hoeft overigens helemaal niet zakelijk en strak te zijn. Je kunt een fijn wit kantoor hebben met veel planten, hout en wat gekleurde details voor een prettige sfeervolle werkplek. Of juist een kleurrijk thuiskantoor met veel accessoires als wanddecoratie of op een aantal planken aan de muur. En leg je ook een mooi vloerkleed neer dat past bij de inrichting dan heb je meer sfeer en meteen een betere akoestiek.

Raamdecoratie voor prettig licht in jouw kantoor

De verlichting en lichtinval zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Niets is zo vervelend als niet kunnen zien wat er op je beeldscherm staat of steeds met je ogen moeten knijpen omdat de zon in je gezicht schijnt. Natuurlijk licht terwijl je aan het werk bent is heel prettig dus het is logisch als je jouw bureau vlakbij het raam plaatst. Kies dan wel voor raamdecoratie die het licht filtert als het hinderlijk wordt. Dat kan met bijvoorbeeld top-down, bottom-up-plissés of met jaloezieën die je zo kantelt dat je het licht naar wens naar binnen laat schijnen. En combineer je ze met leuke in-betweens dan heb je meteen extra sfeer en een goede geluidsdemper voor als het toch nog iets te hol in jouw thuiskantoor klinkt.

Meer inspiratie voor decoratie of persoonlijk advies?

Zoek je nog meer inspiratie voor de decoratie in jouw thuiskantoor? Kijk dan eens bij een MrWoon-winkel bij jou in de buurt. Daar vind je ook ervaren interieurstylistes die je graag persoonlijk advies geven om van jouw werkplek thuis een aangename thuiswerkplek te maken.

 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over Decoreer je thuiskantoor?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: